ΗΠΑ: Την Παμ Μπόντι ονομάζει υπουργό Δικαιοσύνης ο Τραμπ – Πρώην εισαγγελέας και πιστή συνήγορός του
Αφού εγκατέλειψε τα καθήκοντά της στη Φλόριντα το 2019, η κυρία Μπόντι, 59 ετών, άλλοτε εισαγγελέας, εντάχθηκε στην ομάδα συνηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επέλεξε την Παμ Μπόντι, μέλος της ομάδας της υπεράσπισής του στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία το 2020, για ν’ αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την απόσυρση του ρεπουμπλικάνου βουλευτή Ματ Γκέιτς (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Mike Segar, επάνω, η Πατ Μπόντι).
Η Μπόντι ήταν μέλος της ομάδας δικηγόρων που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
«Εχω την τιμή ν’ ανακοινώσω ότι η πρώην πολιτειακή υπουργός δικαιοσύνης στη Φλόριντα, η Παμ Μπόντι, θα είναι η επόμενη υπουργός Δικαιοσύνης μας», ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μερικές ώρες αφού αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του αμφιλεγόμενου κ. Γκέιτς, στην οποία αντιδρούσαν έντονα πλέον στελέχη της παράταξης.
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εργαλειοποιηθεί εναντίον μου και άλλων Ρεπουμπλικάνων. Οχι πια», πρόσθεσε.
Αφού εγκατέλειψε τα καθήκοντά της στη Φλόριντα το 2019, η κυρία Μπόντι, 59 ετών, άλλοτε εισαγγελέας, εντάχθηκε στην ομάδα συνηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της δίκης του, που απειλούσε να οδηγήσει στην απομάκρυνσή του από το αξίωμα.
Η πίεση στον Ζελένσκι
Στη δίκη, ο τότε πρόεδρος κατηγορήθηκε πως πίεσε τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης ώστε το Κίεβο ν’ αρχίσει να διενεργεί έρευνα σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020, με αντάλλαγμα κρίσιμη στρατιωτική βοήθεια.
Η κυρία Μπόντι ήταν ακόμη μέλος της ομάδας δικηγόρων που αμφισβήτησε, μάταια, το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020, στις οποίες ο κ. Τραμπ ηττήθηκε από τον κ. Μπάιντεν.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φοινικούντα: Η απολογία του ανιψιού για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ – Το ChatGTP και η συνάντηση στο καζίνο
- Καμπανάκι από τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται τώρα έναν κοινό στρατό
- Έλενα Παπαρίζου για Μαρινέλλα: Μου τραγουδούσε στο τραπέζι ένα απλό μεσημέρι Κυριακής και τα δάκρυά μου έτρεχαν ποτάμι
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο μετά τον τραυματισμό αστυνομικού σε επίθεση με πέτρες
- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ «Η φωνή της ψυχής μας» στο Θέατρο Παλλάς
- Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Άλεξ Κραλ


