Εκλογές ΗΠΑ: «Δεν είμαι ναζιστής, είμαι το αντίθετο του ναζιστή» διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Σύμφωνα με πρώην προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας, ο Τραμπ είχε πει ότι ο ναζιστής δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ «έκανε και καλά πράγματα», αλλά ο ίδιος αρνείται ότι είναι ναζιστής.
«Δεν είμαι ναζιστής, είμαι το αντίθετο του ναζιστή», διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Brendan McDermid) κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Ατλάντα, στην πολιτεία Τζόρτζια, έπειτα από αρκετές ημέρες πολεμικής με αφορμή σχόλιο που φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο.
«Ο τέως πρόεδρος» μου είχε πει ότι ο ναζιστής δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ «έκανε και καλά πράγματα»
Donald Trump: «I’m the opposite of a Nazi» (he’s not). pic.twitter.com/AHR2ML8BOF
— Blue Georgia (@BlueATLGeorgia) October 28, 2024
Ο πρώην προσωπάρχης (γενικός γραμματέας) της αμερικανικής προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι, έκρινε σε συνέντευξή του πριν μερικές ημέρες ότι ο τέως αρχηγός του κράτους εμπίπτει στον ορισμό του φασίστα, κατηγορία που επανέλαβε η δημοκρατική αντίπαλός του Κάμαλα Χάρις.
Σύμφωνα με τον κ. Κέλι, ο τέως πρόεδρος του είχε πει ότι ο ναζιστής δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ «έκανε και καλά πράγματα», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Μάχη για τους αναποφάσιστους
Μια εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές, οι αναποφάσιστοι έχουν μπει στο στόχαστρο των υποψήφιων για την προεδρία των ΗΠΑ, οι οποίοι εντείνουν τις προσπάθειές τους να κερδίσουν το μικρό, αλλά κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων.
Και οι δύο εκστρατείες επενδύουν σημαντικά σε στρατηγικές που βασίζονται σε δεδομένα προκειμένου να εντοπίσουν και να πείσουν αυτούς τους ψηφοφόρους, που θεωρούνται καθοριστικοί για την έκβαση των εκλογών.
Και οι δύο εκστρατείες συμφωνούν ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι ασχολούνται λιγότερο με τα πολιτικά θέματα, γεγονός που τους καθιστά πιο δύσκολα προσεγγίσιμους (περισσότερα εδώ).
- Βουλή ΗΠΑ: Θυελλώδης συνεδρίαση κατά την ακρόαση των επικεφαλής των υπηρεσιών για τη μετανάστευση
- Ουκρανία: 4 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο
- Σκάνδαλο Επσταϊν: Μια κατάθεση του 2006 αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ γνώριζε για τα εγκλήματα του πρώην φίλου του
- Πορτογαλία: Παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών υπό το βάρος των επικρίσεων έπειτα από τη φονική κακοκαιρία
- Ισραήλ: Αποβίβασαν δημοσιογράφο από το αεροσκάφος του Νετανιάχου για «να ελέγξουν τις επαφές του»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ανοίγει παράθυρο σε πυρηνικά όπλα


