
Εξαφάνιση Μαντλίν: Αθώος για τις κατηγορίες βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης ο βασικός ύποπτος
Αθώος κρίθηκε σήμερα ο βασικός ύποπτος για εξαφάνιση της Μαντλίν. Ο Κριστιάν Μπρούκνερ κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς και δύο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Αθώος κρίθηκε σήμερα ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν πριν 17 χρόνια.
Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ αθωώθηκε από το δικαστήριο στη Γερμανία για τις κατηγορίες τριών βιασμών και δύο περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μεταξύ 2000 και 2017 στην Πορτογαλία, κοντά στο θέρετρο Praia da Luz, από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της.
Ο δικηγόρος του, Φρίντριχ Φιούλσερ, υποστήριξε ότι η δίκη έγινε κυρίως λόγω της σύνδεσης του Μπρούκνερ με την υπόθεση της Μάντλιν Μακάν.
Πώς τον είχαν συνδέσει με την εξαφάνιση της Μαντλίν
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει σοβαρές συνέπειες για τους γερμανούς εισαγγελείς, οι οποίοι προσπαθούν να συνδέσουν την εξαφάνιση της Μάντλιν με τον Μπρούκνερ. Παρά την αναφορά τους σε «συγκεκριμένα στοιχεία» για τον θάνατό της, δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες.
Η ποινή φυλάκισης του Μπρούκνερ για άλλους βιασμούς διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, αλλά ο δικηγόρος του ανέφερε ότι μπορεί να απελευθερωθεί νωρίτερα, ίσως την άνοιξη.
Οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να ζητήσουν να κρατηθεί σε «προληπτική κράτηση» για να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι η αίτηση αυτή θα γίνει δεκτή.
A suspect in the disappearance of Madeleine McCann has been acquitted of unrelated sexual abuse charges by a court in the German city of Brunswick https://t.co/94bL4d5llX
— RTÉ News (@rtenews) October 8, 2024
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς πρότειναν να φυλακιστεί ο Μπρούκνερ για 15 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχοπαθή σαδιστή».
Ωστόσο ο δικηγόρος του δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να αθωωθεί, αμφισβητώντας την αλήθεια των καταθέσεων των μαρτύρων και λέγοντας στο δικαστήριο: «Η δίκη δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει διεξαχθεί».
Πρώην συγκρατούμενος του Μπρούκνερ δήλωσε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι του είχε ομολογήσει ότι είχε κάποτε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία. Όπως του είχε πει μια νύχτα είχε δει ένα «ανοιχτό παράθυρο» και ότι «βρήκε ένα παιδί και το πήρε».
- Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι
- Σάκκαρη – Νόσκοβα 2-0: Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός
- Ζάκυνθος: Ρίσκαρε τη ζωή του για μια… selfie o 22χρονος τουρίστας που έπεσε στον γκρεμό στην παραλία του Ναυαγίου
- Ντον Τζούνιορ: Γάμος-αστραπή και ο εμφύλιος της δυναστείας στο φως – Ηχηρές απουσίες από Μελάνια, Μπάρον και Ντόναλντ Τραμπ
- Κρήτη: Γυναίκα – «φάντασμα» η μητέρα της 3χρονης – Ανύπαρκτη στη χώρα με στοιχεία και ΑΜΚΑ μιας άλλης
- «Ιρανοί χάκερ» πίσω από κυβερνοεπίθεση στις συγκοινωνίες του Λος Άντζελες

