Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαντλίν Μακάν: «Είχα μιλήσει στους γονείς για τον απαγωγέα, δεν έκλαψε όταν την πήρε»

Μαντλίν Μακάν: «Είχα μιλήσει στους γονείς για τον απαγωγέα, δεν έκλαψε όταν την πήρε»

Νέα στοιχεία για τη δράση του βασικού υπόπτου στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν – Τι κατέθεσε πρώην φίλος του Γερμανού κατηγορούμενου στη δίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του βασικού υπόπτου στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007 στην Πορτογαλία.

Πρώην φίλος του Γερμανού κατηγορούμενου στη δίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τους γονείς της μικρής Μαντλίν  για εκείνον και τη δράση του, ένα χρόνο αφότου το κοριτσάκι εξαφανίστηκε.

Ο Helge Busching, πρώην φίλος του κατηγορούμενου Christian Brueckner, είπε ότι είχε δώσει κατάθεση στην ομάδα της Scotland Yard, που αναζητούσε τη μικρή το 2017.

Ο βασικός ύποπτος είχε «εξομολογηθεί» ότι ήταν ο απαγωγέας της μικρής Mαντλίν, ισχυριζόμενος ότι «το κορίτσι δεν έκλαψε όταν την πήρα»

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ονόμασε για πρώτη φορά τον Christian Brueckner στον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας Μακάν, Dave Edgar, το 2008, μια χρονιά αφού το παιδί εξαφανίστηκε από το εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειας στην Πορτογαλία. Ο Edgar ωστόσο, είπε στο Sky News ότι δεν θυμόταν κανένα μήνυμα ή συνομιλία με τον Busching εκείνη την εποχή.

Ο τελευταίος επέμεινε ότι, όταν τηλεφώνησε στη Scotland Yard, έστειλε ντετέκτιβ να του πάρουν συνέντευξη επί τρεις ημέρες στην Ελλάδα όπου ζούσε εκείνη την εποχή.

«Το κορίτσι δεν έκλαψε όταν την πήρα»

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεντεύξεων, τους είπε ότι ο τότε φίλος του, του είχε «εξομολογηθεί» ότι ήταν ο απαγωγέας της μικρής Mαντλίν, ισχυριζόμενος ότι «το κορίτσι δεν έκλαψε όταν την πήρα».

Επτά χρόνια μετά, είπε στο δικαστήριο: «Δεν περίμενα τις συνέπειες. Έχασα τη δουλειά μου, το διαμέρισμά μου και δεν έχω φίλους. Η ζωή μου άλλαξε αρνητικά».

Ο Busching, έδινε καταθέσεις εναντίον του Christian Brueckner στη δίκη του για σεξουαλικές πράξεις που δεν σχετίζονται με την υπόθεση της Μαντλίν. Ο ύποπτος κατηγορείται για τρεις βιασμούς και δύο σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διαπράχθηκαν όταν ζούσε στην Πορτογαλία.

Ο Christian B. όπως τον αποκαλούν τα γερμανικά μέσα αρνείται όλες τις κατηγορίες και οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της Mαντλίν.

Δύο από τις κατηγορίες για βιασμό προέρχονται από στοιχεία που έδωσε στην αστυνομία ο Busching, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση του με τον πρώην φίλο του: «Δεν ήμασταν καλοί φίλοι τότε και σίγουρα δεν θα γίνουμε ποτέ καλοί φίλοι στο μέλλον».

Βίντεο με βασανιστήρια και βιασμούς

Στη δίκη είπε ότι ο Christian B. βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να βιάζει μια ηλικιωμένη γυναίκα και μια έφηβη δύο χρόνια πριν εξαφανιστεί το μικρό παιδί.

Ο Busching είπε ότι είδε το υλικό σε βιντεοκασέτες που έκλεψε ο ίδιος και ένας συνεργάτης του από το σπίτι του φίλου του, ενώ εκείνος ήταν στη φυλακή το 2006. Περιέγραψε πως το βίντεο έδειχνε έναν μασκοφόρο άνδρα να βασανίζει και να βιάζει τα θύματά του πριν βγάλει τη μάσκα.

Όμως η νομική ομάδα του κατηγορουμένου αμφισβήτησε την ύπαρξή τους, επειδή δεν ανακτήθηκαν ποτέ από τους ερευνητές.

Κατηγόρησαν τον Busching για αντιφάσεις στις καταθέσεις του, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή που έδωσε νωρίτερα στη δίκη ο συνεργάτης του Manfred Seyferth.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη αφού η υπεράσπιση κατηγόρησε τους εισαγγελείς ότι δημιούργησαν παγκόσμια προκατάληψη κατά του Christian Brueckner. Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούσε να έχει δίκαιη δίκη για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης επειδή οι εισαγγελείς τον κατηγορούσαν συνεχώς για την απαγωγή της Μαντλίν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Atilla Ayak ζήτησε από τους δικαστές να απομακρύνουν έναν από τους εισαγγελείς της δίκης.

Όπως δήλωσε, οι Γερμανοί εισαγγελείς έδωσαν την εντύπωση ότι ο Christian B είχε σκοτώσει την Μαντλίν αν και δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με την εξαφάνισή της και ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας στην Praia da Luz, το ίδιο θέρετρο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο Busching θα επιστρέψει για να δώσει περισσότερα στοιχεία τον Ιούνιο. Η δίκη για τα σεξουαλικά εγκλήματα αναμένεται να συνεχιστεί και το καλοκαίρι.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024