Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαντλίν Μακάν: Φίλος του βασικού υπόπτου μιλά για πρώτη φορά - Τι αποκαλύπτει για την εξαφάνιση

Μαντλίν Μακάν: Φίλος του βασικού υπόπτου μιλά για πρώτη φορά – Τι αποκαλύπτει για την εξαφάνιση

Τι λέει φίλος του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν - Τον είχε αγνοήσει η Σκότλαντ Γιαρντ

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν πριν από 16 χρόνια από την Πορτογαλία.

Ένας πρώην φίλος του Christian Brueckner, του κύριου ύποπτου, ισχυρίστηκε ότι αποκάλυψε τι του είχε πει ο συμπατριώτης του ενώ είπε επίσης πως είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Σκότλαντ Γιαρντ για να τους δώσει στοιχεία για το παιδί, αλλά τον αγνόησαν.

Ο Γερμανός άνδρας, με το όνομα Helge Busching, είπε ότι επικοινώνησε με την Σκότλαντ Γιαρντ το 2008, καθώς θεωρούσε ότι ο Christian Brueckner είχε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού, αλλά η βρετανική αστυνομία τον αγνόησε, ενώ είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί τους το 2017 στην 10η επέτειο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Στην πρώτη του δημόσια συνέντευξη στην Bild, ο Helge Busching ισχυρίστηκε ότι ο φυλακισμένος παιδόφιλος του είχε πει «δεν ούρλιαξε» κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας για την εξαφανισμένη Μαντλίν.

Ο Γερμανός μάρτυρας έχει παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει μικροεγκλήματα μαζί με τον Christian Brueckner όταν οι δυο τους έμεναν κοντά στην Πράια ντα Λουζ, το θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν Μακάν το 2007.

«Δεν μου τηλεφώνησαν ποτέ»

«Κάλεσα τη Scotland Yard το 2008, καλώντας την ειδική γραμμή επικοινωνίας. Τους είπα ότι ξέρω κάποιον που έχει σχέση και τους έδωσα το όνομά του. Σημείωσαν τα προσωπικά μου στοιχεία, τον αριθμό τηλεφώνου μου, αλλά δεν συνέβη τίποτα. Τίποτα! Δεν μου τηλεφώνησαν ποτέ. Σκέφτηκα: Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα επικοινωνήσουν μαζί μου», είπε ο Helge.

Ο Γερμανός είχε καταδικαστεί στη Ελλάδα για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και μπήκε φυλακή.

Όταν αποφυλακίστηκε το 2017 είπε ότι η 10η επέτειος από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν τον έκανε να επικοινωνήσει ξανά με τη βρετανική αστυνομία.

Τότε η Σκότλαντ Γιαρντ τον πήρε στα σοβαρά. Τον μετέφεραν αεροπορικώς στο Λονδίνο και τον ανέκριναν επίσημα εκεί.

Η γερμανική αστυνομία επικοινώνησε μαζί του το 2018 και τον κάλεσε σε μια δίκη στην οποία ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας που είχε κάνει το 2005. Μάλιστα ο Brueckner είναι ακόμα φυλακισμένος στη Γερμανία για την υπόθεση αυτή.

«Είχε βιντεοκασέτες σεξουαλικής κακοποίησης στο σπίτι του»

Ο Busching ισχυρίστηκε επίσης ότι συνειδητοποίησε την αληθινή φύση του Brueckner πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν αφού έκλεψε μερικές βιντεοκασέτες και ένα όπλο από το σπίτι του.

Τα κλιπ υποτίθεται ότι έδειχναν τον Brueckner να κακοποιεί σεξουαλικά μια έφηβη και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Πορτογαλία.

Αφού διαμαρτυρήθηκε ένα θύμα, φέρεται να απάντησε: «Σκάσε». «Τότε ήταν που κατάλαβα τι τύπος ήταν ο Brueckner», είπε ο Busching.

Η συνάντηση με τον Brueckner το 2008

Ο Γερμανός είπε ότι συνάντησε ξανά τον Brueckner το 2008, στην Ισπανία. «Ήταν δύσκολο για μένα – άλλωστε ήξερα τι είχε κάνει και ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος», είπε ο Helge τονίζοντας ότι προσπάθησε να αποφύγει τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Τελικά κάθισαν μαζί, ήπιαν μπύρες και ο Brueckner ρώτησε τον Helge αν συνέχιζε να ταξιδεύει στην Πορτογαλία για επαγγελματικούς λόγους.

Η ατάκα για την Μαντλίν

«Του είπα: “Από τότε που εξαφανίστηκε αυτό το κορίτσι υπάρχουν πάρα πολλοί αστυνομικοί τριγύρω και δεν το κάνω”. Αρχίσαμε να μιλάμε για τη Μαντλίν και είπα: “Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος”. Ο Christian Brueckner είχε πιει δύο ή τρεις μπύρες και σε απάντηση είπε: “Δεν ούρλιαξε”. Αμέσως κατάλαβα τι εννοούσε».

Ο Helge είπε ότι ο Christian Brueckner κατάλαβε εκεί ότι αποκάλυψε πως είχε σχέση με την πολύκροτη εξαφάνιση και έφυγε ξαφνικά μέσα στη νύχτα.

«Έφυγε από το φεστιβάλ με το τροχόσπιτό του. Όταν τον αναζήτησα την επόμενη μέρα, οι γείτονες είπαν ότι είχε φύγει». «Στις 3 ή 4 το πρωί έφυγε με το τροχόσπιτο του. Τον έψαξα το επόμενο πρωί, αλλά οι γείτονές του είπαν ότι είχε φύγει».

Τι θεωρεί οτι έγινε με την μικρή Βρετανίδα

Ο Γερμανός έδωσε και την δική του εκδοχή για το τι έκανε ο Christian Brueckner στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν.

«Η θεωρία μου είναι ότι σχεδίασε μια διάρρηξη, βρήκε τα παιδιά στο διαμέρισμα και στη συνέχεια πήρε την Μαντλίν μαζί του. Αυτό μάλλον δεν ήταν καθόλου σχεδιασμένο. Αλλά με όλα όσα γνωρίζω γι’ αυτόν, σίγουρα θα πίστευα ότι είναι ικανός για ένα τέτοιο έγκλημα. Πιστεύω ότι την απήγαγε. Αν όντως τη σκότωσε στο τέλος, δεν ξέρω».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024