Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχεία στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν - Το αυτοσχέδιο μνημείο στην τεχνητή λίμνη

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν – Το αυτοσχέδιο μνημείο στην τεχνητή λίμνη

Ένα ζευγάρι Βρετανών υποστήριξε ότι είχε βρει ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τη Μαντλίν Μακάν στο σημείο των ερευνών στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε μόλις επτά μήνες αφότου είχε εξαφανιστεί.

Ένα παράξενο εύρημα το οποίο είχαν εντοπίσει μόλις επτά μήνες από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, που αγνοείται από τις 3 Μαΐου 2007, από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της, αποκάλυψε ένα ζευγάρι Βρετανών.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε το ζευγάρι συνταξιούχων που μίλησε στη Daily Mail και θέλησαν να κατονομαστούν ως Ραλφ και Αν, είχαν εντοπίσει στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε όπου λάμβαναν χώρα οι έρευνες των τελευταίων ημερών ένα παράξενο εύρημα που έμοιαζε με αυτοσχέδιο μνημείο για τη Μαντλίν και ενημέρωσαν τις Αρχές της Πορτογαλίας χωρίς όμως να πάρουν κάποια απάντηση.

Μιλώντας στη «The Mail της Κυριακής» από το εξοχικό τους που βρίσκεται μερικά λεπτά από το σημείο, το οποίο ο ύποπτος Γερμανός για τη δολοφονία της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, πήγαινε τακτικά και αποκαλούσε «μικρό παράδεισό του», ο συνταξιούχος οικοδόμος Ραλφ και η πρώην ταμίας σε τράπεζα Αν, περιέγραψαν το παράξενο εύρημα που εντόπισαν.

Ο 66χρονος Ραλφ που είναι πατέρας δύο παιδιών δήλωσε: «Ήταν περίπου τα Χριστούγεννα του 2007 και η Μαντλίν αγνοούνταν μόνο μερικούς μήνες. Είχα πάει στην τεχνητή λίμνη με την Αν, την κόρη μας που τότε ήταν 16 χρονών και τον σκύλο μας».

«Ελάτε γρήγορα και δείτε, κάποιος πρέπει να πέθανε εδώ»

«Η κόρη μας έτρεχε μπροστά μας όταν ξαφνικά μας φώναξε: ‘Ελάτε γρήγορα και δείτε, κάποιος πρέπει να πέθανε εδώ’. Όταν κατεβήκαμε παρατηρήσαμε μία σειρά από πέτρες να απλώνεται μέσα στο νερό και στην τελευταία πέτρα υπήρχε ένα μπουκέτο με φρέσκα λευκά κρίνα. Πήγαμε να δούμε και στην πέτρα όπου ήταν τα λουλούδια υπήρχε μία φωτογραφία της Μαντλίν. Δεν υπήρχε κάποιο σημείωμα ή κάτι άλλο και ήταν πολύ περίεργο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η 67χρονη Αν δήλωσε πως νιώθει ακόμα ανατριχίλα, καθώς η περιοχή που έψαχνε η αστυνομία ήταν κοντά σε εκείνο το σημείο που έδειχνε η σειρά από τις πέτρες.

«Τότε αυτό που βρήκαμε ήταν πολύ παράξενο. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως ‘κάποιος πέταξε τη Μαντλίν στο νερό και μετά επέστρεψε να φτιάξει έναν βωμό στη μνήμη της. Ήταν περίεργο’».

Το ζευγάρι επικοινώνησε με την πορτογαλική αστυνομία για να αναφέρουν την ανακάλυψή τους, στέλνοντας φωτογραφίες, ωστόσο δεν έλαβαν κάποια απάντηση για το αν οι Αρχές ερεύνησαν την περιοχή.

Όμως όπως ανέφερε το ζευγάρι δύο ημέρες αργότερα επέστρεψαν στο σημείο αλλά τα λουλούδια και οι φωτογραφίες είχαν εξαφανιστεί.

Έκτοτε ο Ραλφ και η Αν έβαλαν το συμβάν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ωστόσο οι μνήμες επανήλθαν πριν τρία χρόνια όταν ο γνωστός παιδεραστής που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία, Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε θεωρηθεί ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν.

Το ενδιαφέρον των γερμανικών Αρχών

«Αμέσως επικοινώνησα με τη γερμανική αστυνομία και τους είπα τι είχαμε βρει και μου απάντησαν μέσα σε λίγες ώρες. Ήθελαν να ξέρουν τα πάντα από όσα είδαμε και μου ζήτησαν να τους στείλω φωτογραφίες και μάλιστα μου έστειλαν έναν χάρτη της τεχνητής λίμνης, ζητώντάς μου να τους υποδείξω το σημείο που ήταν οι πέτρες. Σε ευθεία γραμμή ήταν μόλις 800 μέτρα στο νερό από το σημείο που έσκαβε η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα», είπε ακόμα ο Ραλφ.

«Η γερμανική αστυνομία ενδιαφέρθηκε πολύ για ό,τι είχαμε κρατήσει, μου έκαναν ερωτήσεις για το πού ήμασταν, πού ζούσαμε και μου ζήτησαν να μεταβώ για κατάθεση», προσέθεσε.

Από την πλευρά της η Αν ανέφερε πως «μας είπαν ότι είχαν βρεθεί στην περιοχή μερικούς μήνες πριν αλλά δεν μας είπαν γιατί, κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά τους» και συμπλήρωσε πως ζήτησαν και από την ίδια να καταθέσει στα κεντρικά της αστυνομίας στο Βισμπάντεν καθώς όπως εξήγησε πήραν πολύ σοβαρά τη μαρτυρία της.

«Ο Ραλφ δεν μπορούσε να πάει και έτσι πήγα μόνη μου. Ήμουν εκεί για μερικές ώρες και μου έδειξαν φωτογραφίες. Είχαμε ένα εξοχικό για χρόνια στην Πορτογαλία και πηγαίναμε στην τεχνητή λίμνη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, οπότε γνωρίζαμε καλά την περιοχή και πλέον έχουμε συνταξιοδοτηθεί εκεί».

Η περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα Αράντε, περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά και το 2008. Δύτες είχαν βουτήξει τότε στα νερά αλλά βρήκαν μόνο λείψανα ζώων.

Οι έρευνες που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας ολοκληρώθηκαν και τα όποια στοιχεία περισυνελέγησαν παραδόθηκαν στις γερμανικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024