Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Νομίζουν ότι εγώ σκότωσα τη Μαντλίν αλλά δεν το έκανα» - Στο φως επιστολές του Γερμανού υπόπτου

«Νομίζουν ότι εγώ σκότωσα τη Μαντλίν αλλά δεν το έκανα» – Στο φως επιστολές του Γερμανού υπόπτου

Τι γράφει σε επιστολές του από το κελί του στις φυλακές της Γερμανίας ο Κριστιάν Μπρίκνερ, βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν

«Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ σκότωσα τη Μαντλίν αλλά δεν το έκανα» γράφει σε επιστολές του από τη φυλακή ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Ο Μπρίκνερ επιχειρεί, μέσω των επιστολών του, να πείσει τον κόσμο ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εξαφάνιση της Μαντλίν.

Μία από τις επιστολές, που δημοσιεύει η Daily Mail, εστάλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των νέων ερευνών για τον εντοπισμό της στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Praia da Luz στο Αλγκάβρε από όπου η Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της.

«Φαντασιόπληκτος και ενοχικός» ο Μπρίκνερ – ΤΙ λέει γραφολόγος

Η προσεγμένη, γραμμένη με μολύβι επιστολή, δείχνει την εμμονή του να πείσει τις Αρχές και το κοινό για την αθωότητά του στην απαγωγή της Μαντλίν.

Η γραφολόγος, Tracey Trussell, που εξέτασε την τελευταία αλλά και προηγούμενες επιστολές του Γερμανού υπόπτου, εκτιμά ότι είναι «φαντασιόπληκτος» και ότι «η φανταστική εικόνα που έχει για τα πράγματα δεν αλλάζει».

Όπως λέει «οι επιστολές του δείχνουν ότι θέλει να έχει τον έλεγχο» και «ο τρόπος που γράφει το “s” δείχνει ότι έχει ενοχές».

«Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτός ο τρόπος γραφής του “s” παρατηρείται όταν ο γράφων έχει βιώσει κάποιον βίαιο θάνατο και προσπαθεί να το αποδεχτεί. Όποια και αν είναι η αλήθεια, έχει μεγάλη ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς τον εγωισμό του και απώτερος στόχος του είναι να λάβει κάποιου είδους αναγνώριση» καταλήγει η γραφολόγος.

«Οι Αρχές με παρουσιάζουν σαν τέρας»

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι όλος ο κόσμος να πιστέυει ότι έχεις σκοτώσει ένα παιδί ενώ δεν το έχεις κάνει» γράφει σε επιστολή του τον Μάιο ο Γερμανός ύποπτος.

Στη συνέχεια, σχεδόν καυχιέται για το ότι δύσκολα θα δικαστεί για την υπόθεση της Μαντλιν. «Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεσή της επειδή δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Οι εισαγγελείς δεν δίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες γιατί πρέπει μετά να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου και περιέχουν πολλά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αθωότητά μου» γράφει.

«Η αστυνομία και εισαγγελείς επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα τέρας για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο ότι εγώ είμαι αυτός που σκότωσε τη Μαντλίν» συνεχίζει.

Κύριο θέμα σε όλες του τις επιστολές είναι το πώς τον «κυνηγούν» οι Αρχές, ενώ φτάνει στο σημείο να αφήσει υπονοούμενα για βασικά μέλη της ανακριτικής ομάδας.

«Η καλύτερη απόδειξη είναι τα βασανιστήρια που υφίσταμαι»

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι υφίσταται βασανιστήρια στη φυλακή της Γερμανίας, όπου βρίσκεται και «αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη που έχω στη διάθεσή μου».

«Αν κάποιος που έλεγε ότι θα περνούσα κάτι τέτοιο θα έλεγα “εδώ είναι Γερμανία, όχι Πακιστάν”. Δεν μπορώ καν να περιγράψω τα βασανιστήρια που περνάω γιατί δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται με εντολή της γερμανικής αστυνομίας» καταγγέλλει ο Μπρίκνερ.

«Επέλεξαν λάθος πρωταγωνιστή» συνεχίζει αναφερόμενος στις γερμανικές Αρχές. «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν ήταν άλλος στη θέση μου, κάτω από όλη αυτή την πίεση, τις προσβολές και τις απειλές θα είχε “σπάσει” και θα είχε συνθηκολογήσει. Αλλά εγώ είμαι σκληρό καρύδι» λέει.

Ο Μπρίκνερ καταλήγει επιμένοντας στην αθωότητά του.

«Δεν παραδέχονται τα λάθη που έκαναν στην υπόθεση της Μαντλίν και προσπαθούν απελπισμένα να με κατηγορήσουν. “Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”. Ψηλά το κεφάλι! Έρχονται καλύτερες μέρες» καταλήγει ο Γερμανός και συνοδεύει την επιστολή με μια μαργαρίτα που στα πέταλά της έχει τις λέξεις «αθώος» και «ένοχος».

Τη μεταχείρισή του στις φυλακές είχε καταγγείλει και σε προηγούμενη επιστολή του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024