ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση έξω από την αίθουσα της ΚΕ από υποστηρικτές του Κασσελάκη
Η ένταση προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι πέρασε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για την κατάθεση πόθεν έσχες από τους υποψήφιους προέδρους
Την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να εγκρίνει με οριακή πλειοψηφία την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για την κατάθεση πόθεν έσχες από τους υποψήφιους προέδρου.
Η ψηφοφορία
Η τροπολογία που κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης εγκρίθηκε από το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής με 87 «ναι» και 84 «όχι».
Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα αποτελεί προϋπόθεση για την κατάθεση υποψηφιότητας.
Πάντως από την ομάδα των «100» σημείωναν ότι με την τροπολογία Σπίρτζη αποτελεί ουσιαστικά προϋπόθεση η δημοσιοποίηση στο κόμμα του πόθεν έσχες για την κατάθεση υποψηφιότητας.
Η απόφαση αυτή αφορά άμεσα τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έχει μεν καταθέσει στη Βουλή το πόθεν έσχες αλλά δεν το έχει δημοσιοποιήσει στην επίσημη μορφή του.
Συνθήματα
Όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που βρίσκονται έξω από την αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου που συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «πρόεδρο προχώρα άλλαξέ τα όλα» και «η νομενκλατούρα ψυχορραγεί, η βάση θα φέρει την ανατροπή».
Σημειώνεται ότι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που έχουν ταχθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, αποχώρησαν από την αίθουσα της συνεδρίασης.
Πήγες από τους «87» σχολίαζαν ότι «αφού έχασαν τις 4 ψηφοφορίες και πριν την 5η και τελευταία έφυγαν από την συνεδρίαση για να σπάσουν την απαρτία».
- Σύρος: Στήριξη σε 100 παιδιά και τις οικογένειές τους
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)























































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442