Ισραήλ: Ο Μπάιντεν τόνισε στον Νετανιάχου ότι επείγει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανάγκη να κηρυχθεί επειγόντως κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια στις συνομιλίες στο Κάιρο.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «τόνισε ότι επείγει να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων» που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας σε συνδιάλεξή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Elizabeth Frantz, επάνω, η γλώσσα του σώματος των Μπάιντεν, δεξιά, και Νετανιάχου είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή).
Συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Αναφέρθηκε επίσης στις «επικείμενες συνομιλίες στο Κάιρο για να ξεπεραστούν τα όποια εναπομείναντα εμπόδια», πρόσθεσαν σε λακωνικό δελτίο Τύπου οι υπηρεσίες του, την ώρα που οι ελπίδες πως θα συναφθεί τέτοια συμφωνία σβήνουν.
Ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε ακόμη τον κ. Νετανιάχου για τις «ενεργές και συνεχιζόμενες αμερικανικές προσπάθειες για να υποστηριχθεί η άμυνα του Ισραήλ έναντι των απειλών που προέρχονται από το Ιράν και τρομοκρατικές οργανώσεις» οι οποίες χαρακτηρίζονται συνδεδεμένες με αυτό στο κείμενο, «συμπεριλαμβανομένων» του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ και του υεμενίτικου κινήματος Ανσάρ Αλλάχ, γνωστού επίσης ως Χούθι, από το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του.
Παρούσα η Χάρις
Η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος και υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, συμμετείχε στη συνδιάλεξη, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία.
Η συνδιάλεξη ακολούθησε την περιοδεία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή, με σκοπό ν’ ασκηθεί πίεση για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Για τις ΗΠΑ, η ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συμβάλλει ν’ αποτραπεί ο κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, έπειτα από τις απειλές του Ιράν και συμμάχων του ν’ ανταποδώσουν τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη, που αποδόθηκε στο Ισραήλ από την Ισλαμική Δημοκρατία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φάμελλος: Ντροπή και προσβολή η απουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή – Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής
- Νοκ-άουτ ο Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό – Δεν παίζει με την Εφές
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
- Νοκ-άουτ και με τη Μακάμπι ο Κέντρικ Ναν – Εκτός και ο Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό
- Όταν ο Παναγιώτης Δουδωνής συνάντησε την Μαριάννα Παπαμακαρίου και του αφιέρωσε το «Ρήγμα» του Σωκράτη Μάλαμα




