Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Ιράν ζήτησε τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Την απαγόρευση συμμετοχής των Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησε το Ιράν.
Το Ιράν ζήτησε σήμερα (23/7) να απαγορευτεί σε Ισραηλινούς αθλητές να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση.
Οι Ισραηλινοί αθλητές «δεν αξίζουν να είναι παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού λόγω του πολέμου εναντίον του αθώου λαού της Γάζας», ανέφερε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών στο X.
«Η ανακοίνωση της υποδοχής και της προστασίας της αντιπροσωπείας του σιωνιστικού τρομοκρατικού καθεστώτος του απαρτχάιντ σημαίνει μόνο νομιμοποίηση των δολοφόνων παιδιών», προστίθεται στο ιρανικό κείμενο χρησιμοποιώντας το hashtag #BanIsraelFromOlympics («Απαγόρευση του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»).
Ο Γάλλος ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ισραηλινή αποστολή ήταν «καλοδεχούμενη στη Γαλλία» και ότι η προστασία των αθλητών θα διασφαλιστεί από μια επίλεκτη μονάδα της εθνικής χωροφυλακής και θα είναι επί 24ωρης βάσης.
Σε παρόμοια δήλωση τον Φεβρουάριο, η ιρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου κάλεσε τη FIFA να αποκλείσει την ισραηλινή ομόλογή της λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
- Αγώνας δρόμου του Δήμου Άνδρου για την αποκατάσταση των ζημιών από έντονο καιρικό φαινόμενο
- Από την «μεγάλη παραίτηση» στη συλλογική διεκδίκηση – Πώς η AI τροφοδοτεί νέα εργατικά κινήματα
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον Παναιτωλικό
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη και Κανελλοπούλου το Σάββατο
- Οι Λέικερς στο κυνήγι του Αντετοκούνμπο: Το σχέδιο για να πάει ο Γιάννης στο Λος Άντζελες
- Δήμος Αθηναίων: 500 νέα δέντρα στο Άλσος Ιλισίων
