Κίνδυνος φωτιάς: Έρχονται ισχυροί βοριάδες που θα ξεπεράσουν τα 90 χλμ/ώρα
«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική», είπε ο Κικίλιας
Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα (21/06) από άποψη κινδύνου φωτιάς. Ο λόγος είναι ότι πέραν των υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, αναμένονται ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 6-7 μποφόρ.
Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες ριπές του ανέμου από το μοντέλο του meteo.gr, που αναμένονται να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 21/06, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 με 70 χλμ/ώρα και τοπικά τα 80 με 90 χλμ/ώρα.
«Βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού»
Όπως ανέφερε την Πέμπτη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, «για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική και 4 σε άλλες περιφέρειες. Δηλαδή, βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού.
Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον μας ή στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής.
Για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική και 4 σε άλλες περιφέρειες. Δηλαδή, βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση.
Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες… pic.twitter.com/qw5rj5I4kl
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) June 20, 2024
Οι προβλέψεις της ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη
Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός για αύριο Σάββατο με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Ακόμη, τη Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος την Τρίτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»
- LIVE: Βόλος – Κηφισιά
- Πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Χημικά και προσαγωγές
- Πώς να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος τον χειμώνα χωρίς να κρυώνεις
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη




