Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει παίξει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) σπουδαίο τένις στο Μόντε Κάρλο Masters, παρ΄ όλα αυτά νίκησε 2-0 και τον Άλεξ ντε Μινόρ και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του τουρνουά 1000 της ATP.
Μετά από 2 ώρες και τέσσερα λεπτά το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε του 25χρονου Αυστραλού (νο 11 στον κόσμο) με 7-5, 6-4 και για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια (2015 η προηγούμενη) θα βρεθεί ξανά στην τετράδα της λαμπερής διοργάνωσης του Πριγκιπάτου.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το καθήκον του και επέστρεψε στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο μετά από εννιά χρόνια.
Τότε, μάλιστα, είχε κατακτήσει το δεύτερο τίτλο του στο Μόντε Κάρλο κι απέχει, πλέον, δύο βήματα από το να πάρει τον τρίτο. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του τελευταίου χρονικά προημιτελικού ανάμεσα στον Ουμπέρ και στον Ρουντ.
Η σημερινή νίκη του Τζόκοβιτς πήρε το «εισιτήριο» για τον 77ο ημιτελικό σε τουρνουά Masters στην καριέρα του, όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας (ακολουθεί ο Ναδάλ), ενώ παράλληλα έγινε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία ημί-φιναλίστ του συγκεκριμένου τουρνουά.
Σίνερ – Τσιτσιπάς στα ημιτελικά
Τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του ATP Tour θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αυριανό (13/4,14:30) ημιτελικό του τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο. Ο Γιανίκ Σίνερ επικράτησε δύσκολα του Δανού Χόλγκερ Ρούνε με 6-4, 6-7, 6-3, στον δεύτερο κατά σειρά προημιτελικό της διοργάνωσης και έφτασε στο εντυπωσιακό 23-1 το ρεκόρ του εντός του 2024.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ ο Τσιτσιπάς έχει θετικό «πρόσημο» στις αναμετρήσεις του με τον Σίνερ (πέντε νίκες και τρεις ήττες), έχει χάσει τους τελευταίους δύο αγώνες που έδωσε με τον Ιταλό πέρυσι, στο Ρότερνταμ και στα ATP Finals.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.