
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διαμηνύει πως το Ισραήλ «θα τιμωρηθεί» για την επιδρομή στην πρεσβεία του Ιράν
«Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει χωρίς να τιμωρηθεί ο εχθρός», διεμήνυσε η Χεζμπολάχ, ξεκαθαρίζοντας πως πρόθεσή της είναι να πάρει «εκδίκηση» για το πλήγμα.
Η λιβανική παράταξη Χεζμπολάχ, που πρόσκειται στο Ιράν, προειδοποίησε σήμερα Τρίτη ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί» μετά τον θάνατο αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης σε επιδρομή εναντίον παραρτήματος της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Aziz Taher, επάνω, μέλη της Χεζμπολάχ συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση).
Ενας υπήκοος Λιβάνου ήταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 11 νεκρούς του πλήγματος αυτού.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ισραηλινό πλήγμα κατά του Ιράν
«Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει χωρίς να τιμωρηθεί ο εχθρός», διεμήνυσε η Χεζμπολάχ, ξεκαθαρίζοντας πως πρόθεσή της είναι να πάρει «εκδίκηση» για το πλήγμα.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ισραηλινό πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Ο απολογισμός των ισραηλινών πληγμάτων στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας ανέρχεται σε 11 νεκρούς: οκτώ Ιρανούς, δύο Σύρους και έναν Λιβανέζο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν άμαχοι μεταξύ των νεκρών.
Συνέπειες
Νωρίτερα, η Τεχεράνη διαμήνυσε πως στο Ισραήλ θ’ ανήκει η ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύρο ομόλογό του.
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»
- Ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος που «έφαγε πόρτα» από το Ηνωμένο Βασίλειο
- Ακροδεξιός βουλευτής της Πολωνίας σήκωσε σημαία του Ισραήλ με σβάστικα στη Βουλή
- BBC: Τι συμβαίνει στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας; – Μασκοφόροι, κυβερνητική αμηχανία και ένα γραπτό ερώτημα
- KKE: Ο Λαζαρίδης πήρε «πτυχίο» στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και «μεταπτυχιακό» στον αντικομμουνισμό
- Ακρίβεια: Πάσχα με αύξηση τιμών και χαμηλότερη κατανάλωση – Στο «κυνήγι» των χαμηλότερων τιμών τα νοικοκυριά






