Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δαμασκός: Η Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ισχυρίζεται πως το χτύπημα κατά του Ιράν έγινε από το Ισραήλ

Δαμασκός: Η Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ισχυρίζεται πως το χτύπημα κατά του Ιράν έγινε από το Ισραήλ

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan ισχυρίζεται πως ισραηλινές πηγές επιβεβαίωσαν στους New York Times, πως ο στόχος ήταν μια συνάντηση ανώτερων Παλαιστίνιων και Ιρανών αξιωματούχων.

Το Ισραηλινό κανάλι Kan κυκλοφόρησε δημοσίευμα με το οποίο αναφέρει πως την ευθύνη για την επίθεση την έχει το Ισραήλ. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίσημα ότι εξοντώθηκαν 7 αξιωματικοί και διοικητές της οργάνωσης. Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία δήλωσε πως «Το Ισραήλ πέρασε τις κόκκινες γραμμές».

Τέσσερις Ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την επίθεση στη Δαμασκό της Συρίας, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε ο υψηλόβαθμος Ιρανός Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι – αυτό δημοσιεύθηκε σήμερα το βράδυ (Δευτέρα) στην εφημερίδα «New York Times».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πηγές δεν επιβεβαίωσαν ότι ο Zahedi σκοτώθηκε στην επίθεση. Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε στην εφημερίδα ότι η επίθεση είχε στόχο μια μυστική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών και Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι της Ισλαμικής Τζιχάντ και συζητούσαν για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Σύμφωνα με την πηγή, μεταξύ των Ιρανών εκπροσώπων ήταν ανώτεροι διοικητές της Δύναμης Κουντς και ηγέτες της Ισλαμικής Τζιχάντ. Το αραβικό κανάλι Sky News μετέδωσε από Αμερικανό αξιωματούχο ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση αμέσως μόλις αυτή πραγματοποιήθηκε.

Εν τω μεταξύ, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίσημα ότι επτά αξιωματικοί και διοικητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν στην επίθεση, την οποία ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησε το Ισραήλ. Την επίθεση φέρονται να πραγματοποίησαν F-35 με 6 πυραύλους, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ιρανικής πρεσβείας της Δαμασκού.

Εκτός από τον Zahedi, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, οι Muhammad Haji Rahimi, Hossein Amanallahi, (Sayed) Mehdi Jalalati, Mohsen Sadakat, Ali Akka Babaei και (Sayed) Ali Salehi σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση. Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία δήλωσε σήμερα ότι «το Ισραήλ πέρασε τις κόκκινες γραμμές».

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστήριξαν σε συνομιλία τους με την αμερικανική εφημερίδα ότι το κτίριο όπου έγινε η συνάντηση δεν είναι γραφείο ή διπλωματικός χώρος αλλά το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης στη Δαμασκό. Η εφημερίδα δήλωσε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τον ισχυρισμό αυτό.

Στο Ισραήλ επικρατεί μεγάλη επαγρύπνηση μετά τη δολοφονία του Ζαχαντί

Στο Ισραήλ, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη αναφορά σε επίθεση που να αποδίδεται στις IDF, καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια δολοφονία αυτού του μεγέθους απαιτεί επιτήρηση και σημαντικές και υψηλής ποιότητας πληροφορίες πληροφοριών. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση σκότωσε τον αναπληρωτή του Zahedi, και τον Mohammad Saeed Izadi, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το παράρτημα Παλαιστίνης της Δύναμης Quds.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι, κοντά στο προξενικό συγκρότημα του Ιράν στη Δαμασκό. Οι πρεσβείες του Ισραήλ και οι πρεσβείες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αυξήσουν επίσης το επίπεδο επαγρύπνησης, αν και αυτό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένας φορέας της αντιπολίτευσης με έδρα τη Βρετανία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Arabiya ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία δήλωσε ότι τα F-35 εκτόξευσαν έξι πυραύλους στο προξενείο, σκοτώνοντας τους Ιρανούς. Στις βραδινές ειδήσεις στο Kan 11 αναφέρθηκε ότι «στο Ισραήλ βρίσκονται σε εγρήγορση μετά τη δολοφονία του Ζαχαντί».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024