Κατερίνη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα Πιέρια Όρη – ‘Eρπουσα η πυρκαγιά στο μεγαλύτερο μέρος
Επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς η Ομάδα drone της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, στην περιοχή «Σαρακατσάνα Πιερίας», συνεχίζει να καίει σε υψόμετρο 1700 μέτρα στα Πιέρια Όρη στην Κατερίνη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έρπουσα καίγοντας νεκρή καύσιμη ύλη και φυλλώματα ανάμεσα σε ψυχρόβια φυλλοβόλα πλατύφυλλα και ψυχρόβια κωνοφόρα δέντρα.
Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης
Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το ανάγλυφο της περιοχής που χαρακτηρίζεται απο έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου.
Επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς η Ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Ο.Σ.μη.Ε.Α.) της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης τόσο εχθές, όσο και σήμερα στην περιοχή επιχειρεί ένα ελικόπτερο ενώ απο τις απογευματινές ώρες σήμερα επιχείρησε μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας και ένα αεροσκάφος CL415.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία

