Φωκίδα: Έκλεβαν χρήματα από τα παγκάρια και τάματα από τις εικόνες σε εκκλησίες
Είχαν κλέψει τουλάχιστον δέκα ιερούς ναούς από τον περασμένο Οκτώβριο
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδας και το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας-Δελφών, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα 10 κλοπές και τρεις 3 απόπειρες κλοπής από Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Φωκίδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν 2 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Άδειαζαν τα παγκάρια
Ειδικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο δράστες, το χρονικό διάστημα από την 25-10-2023 έως και την 19-02-2024, ενέχονται στη διάπραξη 10 κλοπών και 3 αποπειρών κλοπής από Ιερούς Ναούς, σε ευρύτερες περιοχές του Ευπαλίου, του Λιδορικίου και της Άμφισσας Φωκίδας, από όπου αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά από το παγκάρι, καθώς επίσης και αφιερώματα-τάματα.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των εν λόγω ατόμων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής
- Μπενίτεθ: « Η ποιότητα της Μπέτις έκανε τη διαφορά – Η τελική γεύση που μένει είναι ικανοποίηση»
- Οι «27» καλούν σε πάγωμα των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και προστασία αμάχων – Δεν καταδικάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ

