Ιταλία: Πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ σε μαθητές που επιτίθενται σε καθηγητές
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Μελόνι προσπαθεί να περιορίσει τη σχολική βία
Την επιβολή προστίμου από πεντακόσια μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ, σε μαθητές που επιτίθενται, με βίαιες συμπεριφορές, σε καθηγητές και μέλη του σχολικού προσωπικού, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση στη Γερουσία της Ρώμης.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση, πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Μελόνι προσπαθεί να περιορίσει τη σχολική βία και την ασεβή συμπεριφορά, λεκτική και όχι μόνον, προς τους δασκάλους, τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι



