Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνσας: Δύο ανήλικοι οι κατηγορούμενοι για το μακελειό στο Super Bowl

Κάνσας: Δύο ανήλικοι οι κατηγορούμενοι για το μακελειό στο Super Bowl

Η πόλη του Κάνσας θρηνεί τον θάνατο μιας 43χρονης μητέρας και δημοφιλούς ραδιοφωνικής παραγωγού, ενώ ανάμεσα στους 22 τραυματίες είναι και εννέα παιδιά

Δύο ανήλικοι κατηγορήθηκαν σε δικαστήριο του Κάνσας για τον θανατηφόρο μαζικό πυροβολισμό που, προκάλεσε χάος στην παρέλαση της κατάκτησης του Super Bowl από τους πρωταθλητές του NFL, Τσιφς.

Υπενθυμίζεται ότι μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα 22 άτομα τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, από τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της εορταστικής συγκέντρωσης της Τετάρτης.

Ο εισαγγελέας της κομητείας, Τζάκσον Τζιν Πίτερς Μπέικερ, πάντως, υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει να δικάσει τους δύο υπόπτους ως ενήλικες, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μιζούρι οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει πρώτα να δικαστούν ως ανήλικοι.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι οι ηλικίες των τραυματιών από τους πυροβολισμούς κυμαίνονταν από 8 έως 47 ετών, ενώ η 43χρονη Λίζα Λόπεζ-Γκάλβαν, δημοφιλής προσωπικότητα του τοπικού ραδιοφώνου και μητέρα, ήταν αυτή που κατέληξε.

Διαφωνία η αιτία – Καμία σχέση με τρομοκρατία ή εξτρεμισμό

Εν τω μεταξύ, «μια διαφωνία μεταξύ αρκετών ατόμων που τελείωσε με πυροβολισμούς» ήταν, σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας του Κάνσας Σίτι, η αιτία για το μακελειό.

«Οι προκαταρκτικές αποκαλύψεις της έρευνας έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση με την τρομοκρατία ή με έναν εθνικό βίαιο εξτρεμισμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Στέισι Γκρέιβς, προσθέτοντας πως «έχουμε άτομα υπό κράτηση, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι» – συνολικά, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε και πάλι το Κογκρέσο να νομοθετήσει για να σταματήσει η ένοπλη βία στη χώρα.

Μιλώντας για «τραγωδία», ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι προσεύχεται για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο Κάνσας Σίτι, αλλά και «για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία ένοπλης βίας που μας ξεκληρίζει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024