Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αλ Σίσι
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.
Συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – Ε.Ε., την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
- Κέρκυρα: Συνελήφθη 41χρονος για αρχαιοκαπηλία – Κατασχέθηκαν 22 αρχαία νομίσματα
- Βέροια: Το μαγευτικό τοπίο στον εύφορο κάμπο της Ημαθίας – Ένα εντυπωσιακό «ροζ πέπλο» από άνθη
- Αυτές είναι οι αμοιβές του προέδρου και των μελών της ΔΕΑΒ
- Βρέθηκε ο πραγματικός Ντ’ Αρτανιάν; Σκελετός στο Βέλγιο παραπέμπει στους «Τρεις Σωματοφύλακες»
- Κρήτη: Πολλά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι από κατολισθήσεις
- Γεωπολιτική και τουρισμός: Πώς οι πόλεμοι αλλάζουν τα ταξίδια
