Θέσπιση συστήματος ανταμοιβής των δικαστικών υπαλλήλων – Ποιους αφορά
Το ύψος της συνολικής δαπάνης, το οποίο θα αντληθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ
Στην θέσπιση, για πρώτη φορά, συστήματος ανταμοιβών δικαστικών υπαλλήλων στο πλαίσιο της βελτίωσης της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας στην απονομή στης δικαιοσύνης, προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η ΚΥΑ και οι στόχοι
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικολάου Παπαθανάση και Αθανασίου Πετραλιά αντιστοίχως και του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, στόχοι του συστήματος αποτελούν η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης εργασιών και εκτέλεσης καθηκόντων που αφορούν στα Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων, η εξάλειψη καθυστερήσεων και η βαθμιαία καλλιέργεια αισθήματος επιβράβευσης της αποδοτικότητας μεταξύ των δικαστικών υπαλλήλων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο συσσωρευμένος όγκος των ποικίλων καθηκόντων τους στα δικαστήρια όπου υπηρετούν.
Μεταξύ των κριτηρίων, το ενδιαφέρον για την ταχεία και αποτελεσματική διεκπεραίωση των εργασιών
Το ύψος της συνολικής δαπάνης, το οποίο θα αντληθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ και αφορά την καταβολή ανταμοιβών σε δικαστικούς υπαλλήλους για την απόδοση τους, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024.
Κριτήρια για τους δυνητικούς δικαιούχους των ανταμοιβών αποτελούν το ενδιαφέρον για την ταχεία και αποτελεσματική διεκπεραίωση των εργασιών, η ικανότητα εκτέλεσης πολλαπλών καθηκόντων σχετικών με τη φύση της θέσης, η ικανότητα προσαρμογής σε νέες τεχνολογίες και νέες διαδικασίες και οι επικοινωνιακές δεξιότητες.
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»


