Βλαντιμίρ Πούτιν: Κατεβαίνει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος
Ο ρώσος ηγέτης δεν θα κατέβει ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία (UR) αν και έχει την πλήρη υποστήριξή του
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία ως ανεξάρτητος υποψήφιος με ευρεία βάση υποστήριξης, αλλά όχι με κομματικό ψηφοδέλτιο, μετέδωσαν το Σάββατο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα υποστηρικτές του.
Μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 700 πολιτικούς και προσωπικότητες από τον αθλητικό και πολιτιστικό κόσμο συνεδρίασε το Σάββατο στη Μόσχα και ενέκρινε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Πούτιν ως ανεξάρτητου υποψηφίου, ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Για τον ίδιο οι εκλογές αποτελούν μια τυπική διαδικασία
Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει άλλη μια εξαετή θητεία τον Μάρτιο του επόμενου έτους, σε εκλογές που αναμένεται να κερδίσει.
Ο ρώσος ηγέτης δεν θα κατέβει ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία (UR) αν και έχει την πλήρη υποστήριξή του, αλλά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ανέφερε ο Αντρέι Τουρτσάκ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος UR, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές του κόμματος θα συμμετάσχουν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία», ανέφερε ο Τουρτσάκ σύμφωνα με το RIA, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ενωμένης Ρωσίας.
Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ανώτερος πολιτικός του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» που υποστηρίζει τον Πούτιν, επιβεβαίωσε την είδηση και είπε ότι θα συγκεντρωθούν υπογραφές υπέρ του.
Μονόδρομος η νίκη;
Για τον 71χρονο πλέον Βλαντιμίρ Πούτιν οι εκλογές είναι μια τυπική διαδικασία: με την υποστήριξη του κράτους, των κρατικών μέσων ενημέρωσης και σχεδόν καμία διαφωνία της κοινής γνώμης, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει.
Οι υποστηρικτές του λένε ότι έχει αποκαταστήσει την τάξη, την εθνική υπερηφάνεια και μέρος της επιρροής που έχασε η Ρωσία κατά τη διάρκεια του χάους της σοβιετικής κατάρρευσης και ότι ο πόλεμός του στην Ουκρανία – κάτι που ο Πούτιν αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – είναι δικαιολογημένος.
Μια πολυετής καταστολή των αντιπάλων και των επικριτών που ενισχύθηκε από σαρωτικούς νέους νόμους για τις «ψευδείς ειδήσεις» και την «δυσφήμιση του στρατού» έχει δει τους επικριτές και τους αντιπάλους του πολέμου να εκτίουν μεγάλες ποινές φυλάκισης ή να φεύγουν στο εξωτερικό, καθώς το περιθώριο για διαφωνία συρρικνώνεται σταθερά.
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά
- Γλασκώβη: Ένας νεκρός και τρεις στο νοσοκομείο μετά από ταραχές στους δρόμους της πόλης
- Δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν κατοικία
- Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος – Υπολογισμός και δικαιούχοι – Τι να κάνετε αν δεν το λάβετε






