Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Μακρόν στις αιχμές Πούτιν ότι η Γαλλία σταμάτησε τον διάλογο για την Ουκρανία

Απάντηση Μακρόν στις αιχμές Πούτιν ότι η Γαλλία σταμάτησε τον διάλογο για την Ουκρανία

Ο Πούτιν είπε ότι «ο Γάλλος πρόεδρος έκοψε τις σχέσεις του με εμάς» και ο Μακρόν απάντησε ότι «εάν ενδιαφέρεται, είμαστε έτοιμοι»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα (15/12) ότι «δεν έχει αλλάξει αριθμό τηλεφώνου» και ότι είναι πάντα διαθέσιμος για επικοινωνία, εάν ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει να κάνει «σοβαρές προτάσεις» για την ειρήνη στην Ουκρανία.

«Εάν ενδιαφέρεται, είμαστε έτοιμοι»

«Εάν ο πρόεδρος Πούτιν επιθυμεί διάλογο και έχει σοβαρές προτάσεις για να υπάρξει πρόοδος, έξοδος από τη σύγκρουση και για την οικοδόμηση βιώσιμης ειρήνης, η οποία θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επομένως τα συμφέροντα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, θα του μιλήσω στο τηλέφωνο», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία θα είναι πάντα στην περίπτωση αυτή «μια δύναμη που θα βοηθήσει και που θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να έχει ένα αποτέλεσμα», συνέχισε ο Μακρόν υπενθυμίζοντας τις προσωπικές του προσπάθειες να εμποδίσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και μετά, να τη σταματήσει κατά τους πρώτους μήνες.

«Ο Γάλλος πρόεδρος έκοψε τις σχέσεις του με εμάς»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι είναι πάντα πρόθυμος για διάλογο με τον Γάλλο ομόλογό του αλλά ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έβλεπε κάποιο νόημα σε αυτό και συνεπώς σταμάτησε κάθε επαφή.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Γαλλία. Αλλά από κάποια στιγμή και μετά, ο Γάλλος πρόεδρος έκοψε τις σχέσεις του με εμάς», δήλωσε ο Πούτιν στη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα.

«Δεν έχω αλλάξει αριθμό, ξέρει πού να με βρει» είπε ο Μακρόν για τον Πούτιν

«Εάν ενδιαφέρεται (για διάλογο σ.σ.), είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε. «Εάν ο Γάλλος πρόεδρος δεν θέλει επικοινωνία μαζί μας, δεν το κρίνω», τόνισε.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024