Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά σε ερωτήσεις του... σωσία του

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά σε ερωτήσεις του… σωσία του

Ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε τις φήμες ότι χρησιμοποιεί σωσίες, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, λέγοντας στο ακροατήριο ότι προτιμά να είναι μοναδικός στο είδος του

Θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένα άτομο που μοιάζει και μιλάει σαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε «σωσίας» του κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής την Πέμπτη.

Ένα άτομο που ισχυριζόταν ότι είναι «φοιτητής από την Αγία Πετρούπολη» χρησιμοποίησε μια σχεδόν πανομοιότυπη, δημιουργημένη μέσω τεχνητής νοημοσύνης όψη του Βλαντιμίρ Πούτιν για να ζητήσει από τον ρώσο ηγέτη να σχολιάσει τις φήμες ότι χρησιμοποιεί σωσίες. Ζήτησαν επίσης τη γνώμη του για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

«Είναι ο πρώτος και μοναδικός μου σωσίας»

Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πώς θα καταλήξει η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος φάνηκε έκπληκτος που απαντούσε σε μια ερώτηση από έναν εικονικό κλώνο του εαυτού του, δήλωσε ότι προτιμά να είναι ο ένας και μοναδικός Πούτιν.

«Μοιάζεις με μένα, μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι πρέπει να υπάρχει μόνο ένα άτομο που μου μοιάζει και χρησιμοποιεί τη φωνή μου. Και αυτό το άτομο πρέπει να είμαι εγώ…» απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο τεχνητός σωσίας του, είναι ο πρώτος και μοναδικός.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες διαφόρων μέσων ενημέρωσης, ότι ο ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιεί σωσίες, με τον εκπρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ να χαρακτηρίζει τέτοιους ισχυρισμούς ως «παράλογες πληροφοριακές αηδίες».

«Είναι αδύνατο να σταματήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας»

Όσον αφορά τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης και κατά πόσο πρέπει να τη φοβόμαστε, ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι αδύνατο να σταματήσει η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας ή να αποτραπεί η δημιουργία τεχνητής υπερνοημοσύνης που θα μπορούσε να μαθαίνει, να αισθάνεται, να διακρίνει οσμές και να αποκτήσει γνωστικές λειτουργίες.

Δεδομένου ότι είναι αδύνατο να αποτραπεί, η Ρωσία πρέπει να γίνει ηγέτης σε αυτή την τεχνολογία ή τουλάχιστον να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο Πούτιν.

Ωστόσο, είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πώς θα καταλήξει αυτό, παραδέχθηκε ο πρόεδρος. Σημείωσε ότι, ενώ είναι σημαντικό να συζητηθούν περιορισμοί και κανονισμοί σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μην αποτελέσει κίνδυνο για την ανθρωπότητα, οι όποιες συμφωνίες μεταξύ των ηγετών της τεχνολογίας θα είναι δύσκολες έως ότου η τεχνολογία αυτή αρχίσει να αποτελεί πραγματική απειλή.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024