Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: «Επαρκής η ανθεκτικότητα της οικονομίας»

Πούτιν: «Επαρκής η ανθεκτικότητα της οικονομίας»

«Το ρωσικό χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα είναι σταθερό»

«Η οικονομική ανθεκτικότητα της Ρωσίας είναι επαρκής για να προχωρήσει μπροστά», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης σε μια εκδήλωση που κυριαρχείτο από το θέμα του πολέμου, ενώ πρόσθεσε πως οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας αυξάνονται, συμβάλλοντας στην ισχύ της.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «το ρωσικό χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα είναι σταθερό. Η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ρωσικής οικονομίας. Υποθέτουμε ότι είναι εφικτή η επιστροφή στους στόχους.»

«Η ανάπτυξη βρίσκεται στο 3,5%»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας αναμένεται να είναι στο 3,5%, «που είναι ένας καλός δείκτης». Επίσης, ανέφερε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται κατά 3,6% και η μεταποίηση κατά 7,5%.

Ακόμη, υποστήριξε ότι τα κέρδη των ρωσικών επιχειρήσεων θα αυξηθούν κατά 24% το 2023 και ότι ο τραπεζικός τομέας θα κερδίσει πάνω από 3 τρισ. ρούβλια. Οι πραγματικοί μισθοί, σύμφωνα με τον Πούτιν, θα αυξηθούν κατά περίπου 8% μέχρι το τέλος του έτους.

Διευκρίνισε ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τον πληθωρισμό. Η αύξηση των τιμών, με τη σειρά της, θα ανέλθει στο 7,5%, πρόσθεσε. Το ποσοστό της ανεργίας στη Ρωσία είναι στο 2,9%, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, υποστήριξε.

Μειώνεται η αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους

«Η βιώσιμη ανάπτυξη της Ρωσίας είναι εγγυημένη μεσοπρόθεσμα», τόνισε και πρόσθεσε: «Η αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους από τις ρωσικές επιχειρήσεις προχωράει σταδιακά, μειώνεται».

«Το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας έχει μειωθεί από 46 δισ. δολάρια σε 32 δισ. δολάρια, αυτό δείχνει τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας», τόνισε. Όσο για τον πληθωρισμό, ανέφερε ότι θα διαμορφωθεί στοπ 7,5% ή λίγο ψηλότερα το 2023.

Σημειώνεται πως τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος έχουν διαμορφωθεί με δύο επιβαρυντικούς παράγοντες. Τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιβολή 11 πακέτων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και τα διυλισμένα προϊόντα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024