
Ισραήλ: 53 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Ακόμα 11 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί και τρεις θεωρούνται αγνοούμενοι
Πενήντα τρεις δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Οι 46 ήταν Παλαιστίνιοι, 4 ήταν Ισραηλινοί και 3 ήταν Λιβανέζοι, σύμφωνα με την οργάνωση για την προάσπιση του Τύπου, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η οποία καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου.
Η επικαιροποίηση του απολογισμού έγινε μετά τον θάνατο σήμερα δύο δημοσιογράφων του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις λιβανέζικες αρχές.
«Οι δημοσιογράφοι στη Γάζα είναι εκτεθειμένοι σε ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους»
Επιπλέον, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, 11 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί και τρεις θεωρούνται αγνοούμενοι, από την έναρξη του πολέμου.
«Οι δημοσιογράφοι στη Γάζα είναι εκτεθειμένοι σε ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους επιχειρώντας να καλύψουν την ισραηλινή επίθεση, καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές, κατεστραμμένες επικοινωνίες, ελλείψεις σε προμήθειες και μαζικές διακοπές της ηλεκτροδότησης», σχολιάζει η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων στον ιστότοπό της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσέλσι – Λιντς 1-0: Στον τελικό του FA Cup οι «Μπλε», θα αντιμετωπίσουν τη Σίτι (vid)
- Ισπανία: Σοκαριστικό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Σεβίλλη – Ιμάντας παιχνιδιού έσπασε και τραυματίστηκαν 4 άτομα
- «Άδειοι δίσκοι» – Νέες καταγγελίες για έλλειψη τροφίμων στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln
- Η Σίτι διάλεξε τον «διάδοχο» του Γκουαρντιόλα
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ





