
WSJ: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με «έξυπνες βόμβες» για πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε στις 31 Οκτωβρίου το Κογκρέσο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη παράδοση βομβών τύπου SPICE (Smart, Precise Impact, Cost-Effective)
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει την παράδοση στο Ισραήλ «έξυπνων βομβών», εκτιμώμενης αξίας 320 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε στις 31 Οκτωβρίου το Κογκρέσο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη παράδοση βομβών τύπου SPICE (Smart, Precise Impact, Cost-Effective). Πρόκειται για βόμβες που χρησιμοποιούνται για αεροπορικά πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας.
Η αλληλογραφία
Η WSJ αναφέρει πως έλαβε γνώση της σχετικής αλληλογραφίας, από την οποία προκύπτει πως η θυγατρική της ισραηλινής Rafael Advanced Defence Systems στις ΗΠΑ, η Rafael USA, θα παραδώσει τις βόμβες στη μητρική εταιρία αμυντικών συστημάτων προς χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).
Νωρίτερα σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε πως η Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε «νεκροταφείο παιδιών», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός. Έναν μήνα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Metallica: Οι 80.000 θεατές, ο Ζορμπάς, οι Τρύπες και το Αστεροσκοπείο που μέτρησε τις δονήσεις
- Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός έχει στείλει επίσημο βίντεο και περιμένει απάντηση από τη Euroleague» (vid)
- Ανδρουλάκης για την γιορτή της μητέρας: «Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά. Πολύτιμη»
- Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για όσους θέλουν έκπτωση 4% – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Τα δεδομένα για την επόμενη ομάδα του Ντιαλό
- «Μάρτυρας» ο Γρηγόρης Δημητριάδης για την ΝΔ, την ΕΥΠ και την πατρίδα, «μαρτυρά» την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη





