Το ισραηλινό κανάλι 13 αναφέρει ότι ο Σιδερένιος Θόλος είναι αναποτελεσματικός ενάντια στις ρουκέτες της λιβανέζικης Χεζμπολάχ λόγω του σύντομου χρόνου αντίδρασης.

Έτσι οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από το νότιο Λίβανο στην περιοχή Κιριάτ Σμόνα, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση είναι πολύ δύσκολο για το σύστημα να αναχαιτιστούν.

Το Ισραήλ διαθέτει δύο αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα: Το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαυίδ

Με την διαφορά πως από τα οπλικά συστήματα του Ισραήλ, το Iron Dome είναι πιο έτοιμο στην λειτουργία του και στις ρυθμίσεις του, ενώ το σύστημα David’s Sling ή Σφεντόνα του Δαυίδ, ίσως να μην είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Τα βίντεο με τους πυραύλους που βγαίνουν εκτός τροχιάς

Το πρώτο από τα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει επιβεβαιωθεί από το Al Mayadeen δείχνει έναν πύραυλο αναχαίτισης Iron Dome να δυσλειτουργεί και να κάνει στροφή προς τα πίσω με στόχο μια περιοχή που κατοικείται από εποίκους στον οικισμό «Ρισόν ΛεΣιών» νότια του Τελ Αβίβ.

Σε άλλον χρήστη των κοινωνικών δικτύων βλέπουμε το ίδιο βίντεο και ακόμα δύο πάλι να βγαίνουν εκτός τροχιάς. Δεν μπορέσαμε να βρούμε

Σε κάθε περίπτωση με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, δεν επιβεβαιώνεται πως ο πύραυλος αναχαίτισης του Iron Dome χτυπάει σε Ισραηλινό νοσοκομείο όπως ανέφερε η πρώτη ενημέρωση από πηγή προσκείμενη στην Χαμάς.


Ίσως μάλιστα τα ατυχήματα να είναι ακόμα πιο συχνά από όσο θα ήθελε να παραδεχθεί το Ισραήλ.