ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά ποτήρι μελαμίνης
Λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας - Καλούνται οι καταναλωτές που το προμηθεύτηκαν να μην το χρησιμοποιήσουν
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με ανακοίνωσή του ανακαλεί άμεσα κόκκινο ποτήρι μελαμίνης και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν αγοράσει να μην το χρησιμοποιήσουν.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του φορέα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), «οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εικονιζόμενο προϊόν-ποτήρι μελαμίνης, κόκκινο Nο 59, της ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ, Βοιωτία, να μην το χρησιμοποιήσουν».
Αυτό γιατί «σε πλαίσιο ελέγχου του ΕΦΕΤ για υλικά σε επαφή με τρόφιμα, διαπιστώθηκε ότι είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ειδική μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το μέγιστο νόμιμο όριο για χρήση της σε επαφή με τρόφιμα και διαπιστώθηκε ότι η σταθερότητα του υλικού είναι ανεπαρκής».
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εικ. προϊόν-ποτήρι μελαμίνης, κόκκινο Nο 59, της ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ, Βοιωτία, να μην το χρησιμοποιήσουν καθώς σε πλαίσιο ελέγχου του ΕΦΕΤ για υλικά σε επαφή με τρόφιμα, διαπιστώθηκε ότι είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτ. της νομοθεσίας. pic.twitter.com/bTa11pvSNx
— Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (@efet_official) November 3, 2023
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται






