Πορτοκαλί συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Κόινου
Η καταιγίδα πλησιάζει απειλητικά, ενώ προειδοποίηση για μεγάλα κύματα εξέδωσαν οι αρχές της χώρας.
Προειδοποίηση για μεγάλα κύματα, έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους εξέδωσαν σήμερα οι αρχές της Κίνας, καθώς ο τυφώνας Κόινου πλησιάζει στην νότια επαρχία Γκουαντόνγκ και τη νήσο Χαϊνάν.
Η Κρατική Διοίκηση Ωκεανών εξέδωσε «πορτοκαλί» συναγερμό στη Νότια Σινική Θάλασσα καθώς αναμένονται σήμερα και αύριο κύματα ύψους έως 9 μέτρων λόγω της καταιγίδας. Η χώρα πλήτεται συχνά από ανάλογες καταιγίδες και οι αρχές βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση.
Ο «πορτοκαλί» συναγερμός αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στο σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων που ισχύει στην Κίνα.
Οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Αναμένεται να εξασθενήσει αργά τη Δευτέρα
Ο τυφώνας Κόινου κινείται προς τα δυτικά κατά μήκος των νότιων ακτών της Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.
Αναμένεται να εξασθενήσει σε ισχυρή τροπική καταιγίδα αργά τη Δευτέρα.
Εξαιτίας του Κόινου τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και σχεδόν 400 τραυματίστηκαν στην Ταϊβάν έως τώρα.
Ο τυφώνας Koinu, αφού αρχικά εξασθένησε την Παρασκευή, αναφέρει το Associated Press, ανέκτησε δύναμη καθώς κατευθυνόταν δυτικά μέσω της Θάλασσας της Νότιας Κίνας προς την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας.
Η καταιγίδα είχε προβλεφθεί να παραμείνει στη θάλασσα, φέρνοντας βροχή στη νότια ακτή της Κίνας όλο το Σαββατοκύριακο καθώς περνά νότια του Γκουανγκντόνγκ και του Χονγκ Κονγκ.
Η καταιγίδα ήταν περίπου 240 χιλιόμετρα (150 μίλια) νοτιοανατολικά του Χονγκ Κονγκ το βράδυ της Παρασκευής και κινούνταν με περίπου 12 χιλιόμετρα (7 μίλια) την ώρα, δήλωσε το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ της κυβέρνησης της πόλης.
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
