
Άγιο Όρος: Συνελήφθη μοναχός για ξυλοδαρμό άλλου μοναχού
Ήταν μεθυσμένος
Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος, όταν μοναχός ξυλοκόπησε άλλον μοναχό με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το απόγευμα γύρω στις 6:30 στον αρσανά της Μονής Χιλανδαρίου.
Τι συνέβη
Ο δράστης, ένας 35χρονος Ρουμάνος μοναχός, ξυλοκόπησε 52χρονο μοναχό, πιθανότατα με καταγωγή από την Λέυκορωσία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος χτύπησε με τα πόδια και τα χέρια του, καθώς και μ’ ένα πλαστικό αντικείμενο (μπουκάλι) τον 52χρονο.
Ο 52χρονος μοναχός μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καρυών, όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύεται ακόμα με τραύματα στο πρόσωπο.
Υπό την επήρεια αλκοόλ
Για τον ξυλοδαρμό συνελήφθη ένας 35χρονος Ρουμάνος μοναχός που σήμερα, Δευτέρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Το θύμα έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 35χρονου, ενώ δεν αιτήθηκε να εξεταστεί από ιατροδικαστή.
Όπως φέρεται να δηλώνει ο συλληφθείς μοναχός, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς -σύμφωνα με όσα κατέθεσε- είχαν καταναλώσει κρασί και δεν είχε αίσθηση των πράξεων του.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ο καβγάς να ξεκίνησε από διαφωνία απόψεων των δύο μοναχών για τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.
- Αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο
- Άγιοι Ανάργυροι: Για ενδοοικογενειακή βία είχε συλληφθεί ο πατέρας της οικογένειας με 3 παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
- Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα – Το 15% των εφήβων προβαίνει σε αυτοτραυματισμό
- Λετονία: Ο πρόεδρος της χώρας πρότεινε ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης
- Σέλτικ – Χαρτς 3-1: Ανατροπή και πρωτάθλημα για τους Κέλτες (vids)
- Μισθολογικό χάσμα: Οι δύο «κόσμοι» στην αγορά εργασίας – Οι γυναίκες βλέπουν εμπόδια, οι άντρες μιλούν για ισότητα
