Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 83-74: Μεγάλη νίκη και πρόκριση για την Εθνική στο Mundobasket
Η Εθνική μας ομάδα νίκησε τη Νέα Ζηλανδία και πέρασε στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ
Η Ελλάδα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη (83-74) επί της Νέας Ζηλανδίας και πήρε το εισιτήριο για την β’ φάση του MundoBasket 2023. Καταπληκτική εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος κατέγραψε νέο ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους αλλά και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη του οποίου τα καλάθια έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική μας.
Σε ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου έβρισκε την Ελλάδα να κυνηγάει από πολύ νωρίς στο σκορ, η ομάδα του Ιτούδη δεν κατάφερε να βρει τον κατάλληλο ρυθμό στην επίθεση και παρά την εξαιρετική απόδοση του Παπαγιάννη κάτω από την ρακέτα, η ευστοχία των Νεοζηλανδών από την γραμμή των 6.25 μ. «πλήγωσε» την αμυντική λειτουργία.
Το σύνολο του Πέρο Κάμερον πίεζε ασφυκτικά στην άμυνα και πολλές φορές στο όριο του φάουλ. Η Εθνική μας δεν βρήκε λύση για το επιθετικό της πρόβλημα και η διαφορά σιγά σιγά ανέβαινε όλο και περισσότερο. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι πρώτες βολές ήρθαν μόλις 1:25 πριντο ημίχρονο, ενώ το εξαιρετικό ποσοστό (7/14, 50%) των Tall Blacks στο τρίποντο παρέμενε ακόμη μεγάλο πρόβλημα και το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 32-43.
Πέρα της σημαντικής παρουσίας του Παπαγιάννη στην άμυνα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Παπαπέτρου πέτυχε μερικά σημαντικά καλάθια και κράτησε ζωντανή την Ελλάδα προσπάθεια που θα έκανε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο.
Το δεύτερο μέρος εμφάνισε ένα άλλο πρόσωπο της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο με τον Δημήτρη Ιτούδη να έχει δώσει σαφή εντολή για περισσότερη πίεση στην άμυνα. Αυτό οδήγησε τους Νεοζηλανδούς να κάνουν 8 λάθη στην τρίτη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου στο επιθετικό κομμάτι η διαφορά «ροκανίστηκε» μέχρι και στον πόντο (50-51). Όλα οδηγούσαν στην τέταρτη περίοδο η οποία θα καθόριζε ποιος θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Κάμερον ήταν κάπως ασυντόνιστη ξεκινώντας την τελευταία περίοδο επιτρέποντας στην Εθνική μας να επιστρέψει και να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (59-54). Κάπου εκεί Λαρεντζάκης και Παπαπέτρου ανέλαβαν δράση και έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να καταρρίπτει το παλιό του ρεκόρ καριέρας με τους 27 πόντους που πέτυχε. Καταπληκτικό τέλος σε μία παλικαρίσια ανατροπή από το -15 το οποίο μας έδωσε το εισιτήριο για την β΄ φάση του MundoBasket 2023.
- Ο Αταμάν σε Χουάντσο: «Καλή δουλειά φίλε, καταπληκτική άμυνα» (vid)
- Μάγια Χοκ: Πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Netflix «The God of the Woods»
- Δυτική Όχθη: Αντιπροσωπεία της ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν την αύξηση της βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν