Αλόννησος: Ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε στο βυθό της θάλασσας
«Οι υποβρύχιοι γάμοι εντάσσονται σε μία ευρύτερη στρατηγική του δήμου για καθιέρωση της Αλοννήσου ως διεθνή προορισμό για καταδύσεις».
Στις 19 Αυγούστου ο Αλέξανδρος και η Άρτεμις, ένα ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με μία πρωτότυπη και ασυνήθιστη τελετή στο βυθό της Αλοννήσου.
Είναι ο δεύτερος υποβρύχιος γάμος που πραγματοποιείται στο νησί της Αλοννήσου και γενικότερα στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του δήμου του νησιού. Μόνο που αυτή την φορά η παρουσία των προσκεκλημένων ήταν αυξημένη.
«Οι υποβρύχιοι γάμοι εντάσσονται σε μία ευρύτερη στρατηγική του δήμου για καθιέρωση της Αλοννήσου ως διεθνή προορισμό για καταδύσεις», παραδέχεται ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
Το μυστήριο
Το ζευγάρι πάντρεψε ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος και κατέχει δίπλωμα κατάδυσης. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο κουμπάρος των νεόνυμφων, επτά φίλοι τους, τρεις εκπαιδευτικοί καταδύσεων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Αλοννήσου, Μαρία Αγάλλου.
Ο Αλέξανδρος και η Άρτεμις αντάλλαξαν τους όρκους τους και προς στιγμήν έβγαλαν τις μάσκες τους για να δώσουν το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.
«Ατραξιόν» του νησιού
Η Αλόννησος καταγράφει αυξημένη ζήτηση για τέλεση μυστηρίων γάμου στα εξωτικά σημεία και τα γραφικά εξωκλήσια του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πληρότητα για τον Αύγουστο κυμαίνεται μεταξύ 90% – 100%, ενώ και ο Σεπτέμβρης αναμένεται να έχει υψηλή επισκεψιμότητα.
Ωστόσο, ο δήμος σε συνεννόηση με τα καταδυτικά κέντρα του νησιού επιχειρούν να καθιερώσουν τους υποβρύχιους γάμους. Για αυτό και παρέχονται κίνητρα στα ζευγάρια να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο εξοπλισμός, τα μαθήματα κατάδυσης και η μετακίνηση στο σημείο χωρίς καμία επιβάρυνση στους νεόνυμφους.
«Στην Αλόννησο ο υποβρύχιος γάμος είναι μία βιώσιμη εμπειρία με μηδαμινά κόστη και το ενδιαφέρον για καταδύσεις και αντίστοιχες τελετές παραμένει αμείωτο», αναφέρει ο Πέτρος Βαφίνης.
- ΟΕΝΓΕ: Σε απεργία προχωρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία στις 18 Μαρτίου
- Κιούμπαν: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου…»
- Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2026: «Κοιμηθείτε Καλά, Ζήστε Καλύτερα»
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι
- Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ο ρόλος του Βερολίνου – Τα έμμεσα «καρφιά» σε Αθήνα και Λευκωσία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαψεύδει στο in η πλευρά Βάρρα ότι έκανε τη διαρροή – Πολιτική κόντρα για το εάν γνώριζε ο Βορίδης
- «Πανδοχείον η Φιλόξενη Ερημία»: Η νέα παράσταση των bizoux de kant στο Hood art space
- Λιτόχωρο: Στην εντατική τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)

























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442