Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Οι Σποράδες έτοιμες για νέα ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι

Τουρισμός: Οι Σποράδες έτοιμες για νέα ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι «μηχανές» ανεβάζουν στροφές

Με αισιοδοξία, χαμόγελα και πολλά καλά μηνύματα ότι η φετινή χρονιά θα αποτελεί ορόσημο για τον τουρισμό στα τρία νησιά των Σποράδων, η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι «μηχανές» ανεβάζουν στροφές, αφού αεροπλάνα και πλοία άρχισαν να φέρνουν το πολύχρωμο πλήθος των τουριστών σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Τα πρώτα τσάρτερ έχουν προσγειωθεί στο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» της Σκιάθου και οι πρώτοι που κατέφθασαν ήταν Γάλλοι τουρίστες με πτήση της «Transavia» από το Παρίσι και ακολούθησαν Βρετανοί με την «Jet2» από το Λονδίνο.

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της Fraport

Την Πρωτομαγιά, ημέρα που επίσημα ξεκινά η τουριστική σεζόν, στη Σκιάθο είχαν ανοίξει όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού και μέρα με την μέρα ανοίγουν και οι μικρότερες μονάδες, αφού οι κρατήσεις για την τρέχουσα χρονιά ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Ο επικεφαλής της Fraport στο αεροδρόμιο της Σκιάθου Στέφανος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «ενώ πέρυσι οι αφίξεις αεροσκαφών τον Μάιο έφτασαν τις 220, φέτος θα αγγίξουν τις 300 και οι προορισμοί είναι αρκετοί περισσότεροι. Στις προσγειώσεις του Μαΐου αν προστεθούν και οι αφίξεις των ιδιωτικών αεροσκαφών, σημαίνει ότι θα καταρριφθεί κάθε ρεκόρ. Προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου δραστηριοποιούνται επίσης, με πολλά καθημερινά δρομολόγια η Aegean και η SkyExpres».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μηνύματα είναι εξαιρετικά για τη Σκιάθο και αναμένουμε ότι στην κορύφωση τής σεζόν, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, δεν θα υπάρχει ούτε κρεβάτι ελεύθερο στο νησί και αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι από κάθε πλευρά, τόσο από πλευράς υποδομών, όσο και από πλευράς αντιμετώπισης των δυσκολιών γιατί το να κινείσαι στα υψηλά όρια σου, σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με απόλυτο επαγγελματισμό σε κάθε τομέα. Επιδιώκουμε να βελτιώνουμε κάθε χρόνο την ποιότητα του τουρίστα που έρχεται στην Σκιάθο και να στοχεύουμε σε συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών».

Βελτίωση των συγκοινωνιών

Ήδη, στη Σκιάθο έχουν θεαματικά βελτιωθεί οι αστικές συγκοινωνίες του νησιού, αφού έχουν αλλάξει τα πάντα, έχουν δρομολογηθεί ολοκαίνουρια λεωφορεία σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές και η αναβάθμιση φαίνεται από την έκφραση ικανοποίησης των τουριστών που κατά βάση μετακινούνται προς τις παραλίες με τα λεωφορεία.

Παράλληλα, και εξαιρετικά σημαντικός είναι και ο τομέας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όπου στα νησιά φτάνουν συμβατικά και ταχύπλοα πλοία από τον Βόλο, το Μαντούδι και τη Θεσσαλονίκη. Βασικό λιμάνι με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο παραμένει ο Βόλος από όπου καθημερινά, φεύγουν δύο πολύ μεγάλα συμβατικά-αλλά εξαιρετικά γρήγορα- πλοία καθώς και ένα ταχύπλοο. Στο φουλ της σεζόν τα πλοία θα εκτελούν τέσσερα δρομολόγια ημερησίως και τα ταχύπλοα θα διπλασιαστούν, που σημαίνει ότι θα εκτελούνται δρομολόγια από το πρωί ως το βράδυ.

Μείζονος σημασίας είναι η συνέχιση της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, με μεγάλο ταχύπλοο οχηματαγωγό, με τα δρομολόγια να ξεκινούν από τις 2 Ιουνίου και να σταματούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια προς τις Σποράδες τρεις φορές την εβδομάδα και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τα δρομολόγια θα γίνουν τέσσερα.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Σκιάθου

Τα δρομολόγια για Σποράδες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα εκτελούνται από το ταχύπλοο οχηματαγωγό Superrunner 2, της εταιρείας SeaJets, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 900 επιβάτες και 160 επιβατικά αυτοκίνητα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και στο peak της σεζόν θα εκτελείται δρομολόγιο και τα Σάββατα.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μαζί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα προσπαθήσαμε και εισακουστήκαμε από το υπουργείο Ναυτιλίας, διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μετακινήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα και από το εξωτερικό και από τα Βαλκάνια. Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν ίδιες και χαρακτηριστικά ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο κοστίζει 36,70 ευρώ.

Πρέπει να προσπαθήσουμε και να καταφέρουμε ώστε να γίνει βιώσιμη η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Η Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια πάντα ήθελαν και στήριζαν την απευθείας σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι αυτό αναμένεται να είναι μακράν το καλύτερο από κάθε άλλη φορά και ήδη διαφαίνεται από το γεγονός ότι στα μέσα Μαΐου οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 65% τουλάχιστον στη Σκιάθο».

Αισιοδοξία στην Σκόπελο

Η ίδια αισιοδοξία επικρατεί και στη Σκόπελο για τη φετινή χρονιά, αφού τα μηνύματα μέσω των κρατήσεων δίνουν το στίγμα ότι θα καταρριφθούν τα ρεκόρ προηγούμενων ετών και χαρακτηριστικά, η τουριστική πράκτορας Γιάννα Ευσταθίου της «Dolphin Skopelos», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το πανέμορφο νησί μας είναι έτοιμο για την καλύτερη τουριστική χρονιά του. Έχουμε προετοιμαστεί ως επαγγελματίες και θέλουμε ο κάθε επισκέπτης να μείνει ικανοποιημένος απόλυτα.

Η καταπράσινη Σκόπελος με τις θαυμάσιες παραλίες της στοχεύει σε έναν ποιοτικό τουρίστα που θα αγαπήσει το νησί και την τελευταία δεκαετία είναι χιλιάδες και πολλαπλασιάζονται αυτοί που το ερωτεύονται μέσα από τις εικόνες του θρυλικού μιούζικαλ Mamma Mia, κάνοντας χιλιάδες ανθρώπους να έχουν σαν όνειρο να ζήσουν ανάλογες στιγμές. Η Σκόπελος με τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων έχει έρθει πιο κοντά όχι μόνο με τον Βόλο, αλλά και με τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα νησιά».

Τα χαμόγελα περισσεύουν και στην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη που εκπροσωπώντας εκατοντάδες συναδέλφους της στο νησί, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε ότι «στο νησί καταγράφεται αύξηση στις κρατήσεις κοντά στο 25% σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο που επίσης ήταν καλή, αλλά φέτος πάμε για ρεκόρ. Στους επισκέπτες της Σκοπέλου πέραν των οργανωμένων που έρχονται από το εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου της Σκιάθου, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ζήτηση στις κρατήσεις των ελεύθερων και μεμονωμένων πελατών. Όλοι αυτοί μεριμνούν και κάνουν έγκαιρα και μάλιστα πολύ νωρίτερα, τις κρατήσεις τους από διεθνείς πλατφόρμες του διαδικτύου.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει για τη Σκόπελο και η διασύνδεση όλων των λιμανιών του νησιού μας, δηλαδή της Χώρας, της Γλώσσας και του Αγνώντα με άλλα νησιά και πολλούς στεριανούς προορισμούς, ειδικά και φέτος με τη Θεσσαλονίκη. Πάντως εμείς περιμένουμε τον μαζικό αλλά ήρεμο τουρισμό μετά τις 15 Μαΐου με τις αφίξεις Βρετανών, Σκανδιναβών και Γάλλων, αλλά και Ιταλών κυρίως τον Αύγουστο».

Προοπτικές

Ανάλογες οι προοπτικές είναι και για την Αλόννησο, όπου το καταπράσινο νησί των Σποράδων περιμένει να γεμίσει από τουρίστες από τα τέλη Μαΐου και μετά, αφού είναι το πιο απομακρυσμένο από τις υπόλοιπες Σποράδες.

Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, και ο ίδιος ξενοδόχος, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προτάσσουμε πάντα την μοναδικότητα του νησιού μας με το καταπράσινο τοπίο και τα καταγάλανα νερά, σε συνδυασμό με το περίφημο υποβρύχιο μουσείο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και με το εξαιρετικό θαλάσσιο πάρκο στη θάλασσά μας όπου ζουν και προστατεύονται οι χελώνες monachus-monachus. Η Αλόννησος προσφέρει μοναδικότητες που δεν έχει κανένας άλλος τόπος. Μην ξεχνάμε και τη γαστρονομία καθώς το νησί μας φημίζεται για τις αστακομακαρονάδες και τον ντόπιο αλοννησιωτικο τόνο. Θέλουμε να βελτιωθεί η ιατρική περίθαλψη στο νησί μας και ευχόμαστε να ζήσουμε το καλύτερο καλοκαίρι μας χωρίς προβλήματα».

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και στα τρία νησιά των Σποράδων για το φετινό καλοκαίρι και όπως δείχνουν οι αριθμοί, θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο, υπό τον όρο ότι θα λειτουργήσει ο επαγγελματισμός και δεν θα υπάρξουν απρόοπτα που θα συντελέσουν σε ανατροπή των δεδομένων.

Άλλωστε στις Σποράδες λένε ότι όταν πηγαίνει καλά η ναυαρχίδα τους, όπως αποκαλούν την Σκιάθο, τότε όλα βαίνουν καλά και για την Σκόπελο και για την Αλόννησο και οι προοπτικές είναι κάτι περισσότερο από θετικές.

Πηγή: ΟΤ.GR

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024