Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά νησιά-«διαμαντάκια» για το 2023 – Το CNBC αποθεώνει την Ελλάδα

Επτά νησιά-«διαμαντάκια» για το 2023 – Το CNBC αποθεώνει την Ελλάδα

«Ζήστε σαν ντόπιοι»: Το CNBC παροτρύνει τους τουρίστες να επισκεφθούν επτά λιγότερο δημοφιλή ελληνικά νησιά.

Μέσα από ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα το CNBC παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του να επισκεφτούν λιγότερο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας και να ζήσουν σαν ντόπιοι!

Η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη. Όμως τώρα ήρθε η ώρα να στρέψει τους τουρίστες της σε λιγότερο διαδεδομένα μέρη. «Θέλουμε να προχωρήσουμε πέραν του μοντέλου ήλιος – θάλασσα και για τον λόγο αυτό προωθούμε πιο μακρινές τοποθεσίες» εξηγεί η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Στη συνέχεια, το CNBC Travel προτείνει επτά μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας για εμπειρίες «εκτός της πεπατημένης».

Κάλυμνος: Ο «παράδεισος» των αναρριχητών

Πρώτο νησί στη λίστα είναι η Κάλυμνος, που είναι διάσημη για τη σπογγαλιεία, την υποβρύχια κατάδυση με σκοπό τη συλλογή σφουγγαριών από τον βυθό της θάλασσας.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το νησί έχει γίνει πόλος έλξης για τους αναρριχητές με πάνω από 3.000 μονοπάτια που προσφέρονται για εξερεύνηση του μοναδικού τοπίου στο νησί.

Η τουριστική περίοδος στην Κάλυμνο κορυφώνεται το φθινόπωρο με το Φεστιβάλ Αναρρίχησης. Όμως οι λάτρεις της περιπέτειας θα βρουν κάτι να κάνουν όλο το χρόνο, με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, όπως καταδύσεις, πεζοπορία και βαρκάδα.

Ίος: Το καταφύγιο για τους λάτρεις της ιστορίας

Η Ίος, βρίσκεται ανάμεσα σε Σαντορίνη και Νάξο και κάποτε θεωρούνταν αποκλειστικά προορισμός για… ατελείωτα πάρτι! Όμως, τα τελευταία χρόνια η Ίος προσπαθεί να επαναλανσάρει την εικόνα της προβάλλοντας τα ιστορικά και φυσικά χαρακτηριστικά της.

Στο νησί βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους αρχαιολογικούς οικισμούς της Ελλάδας, το μνημείο του Σκάρκου. Επίσης υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση με τον Όμηρο, ο οποίος λέγεται ότι αγαπούσε ιδιαίτερα το νησί και, ενδεχομένως, να πέρασε εκεί τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Οι επισκέπτες της Ίου μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις άφθονες παραλίες της, καθώς και να κάνουν πεζοπορία και καταδύσεις, προτού γευτούν μερικά από τα τοπικά τυριά για τα οποία φημίζεται το νησί.

Σκόπελος: Για τους λάτρεις του κινηματογράφου

Η Σκόπελος έγινε διάσημη μετά τα γυρίσματα εκεί του μιούζικαλ «Mamma Mia» και έκτοτε έχει αναδειχθεί ως δημοφιλής προορισμός για γάμους και γαμήλια ταξίδια.

Το νησί συνδυάζει εκπληκτικές παραλίες με γραφικά χωριά και προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων, όπως καταδύσεις, ποδηλατικές διαδρομές και yachting.

Ο μύθος λέει ότι το νησί ιδρύθηκε από τον γιο του Έλληνα Θεού του κρασιού. Και παρόλο που πολλοί από τους αμπελώνες του καταστράφηκαν τη δεκαετία του 1940, η μικρής κλίμακας, εγχώρια παραγωγή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα, τα κάστανα, τα σύκα, τα εσπεριδοειδή και οι ελιές εμπλουτίζουν την τοπική κουζίνα.

Άνδρος: Για… ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και μόλις δύο ώρες από την ηπειρωτική Ελλάδα, η ορεινή Άνδρος είναι γνωστή για το τοπίο αντιθέσεων της με δάση, καταρράκτες, παραλίες και τοπική βλάστηση.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το νησί μέσω του μεγάλου δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας, ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο windsurfing ή στις καταδύσεις, πριν δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα.

Οι λάτρεις των τεχνών και του πολιτισμού μπορούν να επισκεφθούν τα μοναστήρια, τις γκαλερί και τα μουσεία του νησιού.

Αστυπάλαια: Το νησί της καινοτομίας

Η Αστυπάλαια έχει πλούσια ιστορία αλλά είναι και το πρώτο βιώσιμο και έξυπνο νησί της Μεσογείου.

Η Αστυπάλαια έχει στόχο να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων στο νησί μέχρι το 2030 αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά οχήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πατίνια και ποδήλατα.

Οι τουρίστες στο λεγόμενο νησί των πεταλούδων μπορούν επίσης να απολαύσουν το φυσικό του τοπίο, με τις όμορφες παραλίες, τις βραχώδεις πλαγιές και την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα, καθώς και τα γραφικά χωριά του με τα λευκά σπίτια με τις μπουκαμβίλιες.

Λειψοί: Ιδανικοί για island-hopping

Οι Λειψοί στα Δωδεκάνησα, είναι περιτριγυρισμένοι από 24 νησίες με δεκάδες γαλαζοπράσινες παραλίες, θεωρούνται η Πολυνησία του Αιγαίου και ένας οικολογικός παράδεισος.

Στο νησί θα δείτε μεσογειακές φώκιες, θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια, για τα οποία σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει ένα νέο καταφύγιο θαλάσσιων ζώων του Αιγαίου.

Οι παραθεριστές μπορούν να περάσουν τις ημέρες τους στους Λειψούς κάνοντας βαρκάδα, καταδύσεις και πεζοπορία αλλά και να κολυμπήσουν στις παραλίες του. Τα θαλασσινά και οι τοπικές γιορτές, όπως η γιορτή κρασιού τον Αύγουστο, επίσης είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε.

Αλόννησος: Απόλαυση για τους απανταχού δύτες

Η Αλόννησος είναι ο παράδεισος των δυτών. Στο νησί βρίσκεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας. Επίσης διαθέτει τον «Παρθενώνα των ναυαγίων» ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια της Κλασικής Εποχής, που χρονολογείται από το 425 π.Χ.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, είναι σήμερα η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Ευρώπης, και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν μια τεράστια ποικιλία φυτών και ζώων.

Το καγιάκ, η πεζοπορία και η ποδηλασία είναι μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων που μπορεί να απολαύσει κανείς στο νησί.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024