
Μέτρα ενάντια στην Μπουργκίνα Φάσο έλαβε η Γαλλία
Μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν τα μέτρα σε ισχύ
Η Γαλλία ανακοίνωσε την αναστολή όλων των ενεργειών δημοσιονομικής στήριξης και αρωγής για την ανάπτυξη προς τη Μπουρκίνα Φάσο, λίγες ημέρες αφότου η στρατιωτική χούντα της αφρικανικής χώρας δήλωσε τη στήριξή της στο πραξικόπημα στο Νίγηρα.
Η αναστολή θα παραμείνει σε ισχύ «μέχρι νεοτέρας» πληροφορεί η ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου των χωρών της Οικονομικής Ένωσης των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (CEDEAO) προς τους πραξικοπηματίες στο Νίγηρα για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα τους, το οποίο δεν αποκλείει ακόμη και τη στρατιωτική επέμβαση ως έσχατη λύση.
Το Παρίσι υποστηρίζει τις χώρες της CEDEAO στην προσπάθειά τους να επανέλθει στην εξουσία ο ανατραπείς πρόεδρος Μοαμέντ Μπαζούμ, που παραμένει κρατούμενος από την 26η Ιουλίου.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι σε δήλωσή του υποστηρίζει την παράταση κατά τουλάχιστον 24 ώρες του τελεσίγραφου των χωρών της CEDEAO.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκτακτη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση στον Λίβανο
- Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Κίεβο και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο περιορίζει περαιτέρω την πρόσβαση στους δημοσιογράφους
- Η ΕΕ νομιμοποιεί την μεταφορά απελαθέντων σε τρίτες χώρες εκτός ένωσης
- Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ιταλία έγινε αισθητός σε νησιά του Ιονίου
- Βρετανία: «Συγγνώμη» από την αστυνομία για τις χειροπέδες που πέρασε σε ετοιμοθάνατο θύμα

