Φασιστική επίθεση στην Καλαμαριά: Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι για τη διάλυση της έκθεσης Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη
Η επίθεση των χρυσαυγιτών είχε γίνει στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρεέφσκι σε δημοτική γκαλερί στην Καλαμαριά, στις 26 Απριλίου.
Έντεκα είναι τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί πλέον για την επίθεση των χρυσαυγιτών που είχε γίνει στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρεέφσκι σε δημοτική γκαλερί στην Καλαμαριά, στις 26 Απριλίου.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκαν άλλα έξι μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής μετά τους πέντε που είχαν ταυτοποιηθεί τον Μάιο.
Πώς είχε γίνει η επίθεση
Θυμίζουμε ότι οι χρυσαυγίτες είχαν εισβάλει στον χώρο, με καλυμμένα τα πρόσωπα, υποχρέωσαν τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα και στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σκόρπισαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.
Για το περιστατικό είχε παρέμβει Εισαγγελέας από τον οποίο παραγγέλθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025



