Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέσεις με χρυσαυγίτες, ακροδεξιά, ρατσιστική, ομοφοβική ρητορική - Ο «Σπαρτιάτης» Στίγκας αποκαλύπτεται

Σχέσεις με χρυσαυγίτες, ακροδεξιά, ρατσιστική, ομοφοβική ρητορική – Ο «Σπαρτιάτης» Στίγκας αποκαλύπτεται

Ο commander of the spartans Βασίλης Στίγκας αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο μέσα από τις αναρτήσεις του στο facebook

Ομοφοβικός, ρατσιστής, ακροδεξιός, «ψεκασμένος», εξαιρετικά προσβλητικός και στα χνάρια της Χρυσής Αυγής ή του κόμματος Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Ετσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Βασίλης Στίγκας, διοικητής των Σπαρτιατών, (commander of the spartans) όπως αρέσκεται να χαρακτηρίζεται.

Λεωνίδας μπορεί να μην είναι ο δηλών επιχειρηματίας και δημοσιογράφος, αλλά είναι σίγουρο ότι οι ακροδεξιές, φασιστικές του ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν μείνει στο διαδίκτυο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου συχνά – πυκνά σχολίαζε την επικαιρότητα, χρησιμοποιώντας χρυσαυγίτικη γλώσσα, προσβάλλοντας ανθρώπους, στηρίζοντας τον νεοναζί, καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο ευχαρίστησε την περασμένη Κυριακή για την «ευγενική χορηγία».

Και τον οποίο στήριζε εδώ και χρόνια. Οταν το 2017 έγινε το επεισόδιο στη Βουλή σε βάρος του Ν. Δένδια από τους Χρυσαυγίτες, ο Β. Στίγκας είχε αναρτήσει το εξής στο FB. Ετσι για να καταλαβαίνουμε ότι Κασιδιάρης και Στίγκας είναι οι δύο όψεις του ίδιους νομίσματος.

Μπορεί οι Σπαρτιάτες και ο Στίγκας να επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από το κόμμα Ελληνες, φοβούμενοι ίσως μια δικαστική απόφαση για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και στη Βουλή, όμως, έχουν ενδιαφέρον τα όσα έλεγε σε ανύποπτο χρόνο, απευθυνόμενος σε ακροδεξιό κοινό.

Αναρτήσεις ακραίες, σεξιστικές, προσβλητικές για τους πολιτικούς και όχι μόνο. Επιθέσεις με ξεκάθαρα ομοφοβικό χαρακτήρα, ρατσισμός με την οκά που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το νόμο περί υποκίνησης μίσους. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει νεοναζί, παίρνει θέσεις άλλωστε εναντίον.

Ωστόσο, υπερπατριωτικές κορώνες, αντιεπιστημονικές αναφορές και ψεκασμένες δηλώσεις για την πανδημία. Ζητά κρεμάλες, εκτελέσεις, νέο Γουδή, να αυτοκτονήσουν πολιτικοί, χρησιμοποιεί παραποιημένες φωτογραφίες για να βγάλει τον ομοφοβικό και ρατσιστικό οχετό του.

Και όλα αυτά μόνο στο facebook καθώς ο Στίγκας στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις έχει πει ουκ ολίγα… χρυσαυγίτικα κι έχει καλές ουκ ολίγες φορές τον άλλοτε χρυσαυγίτη και καταδικασμένο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και στελέχη του κόμματός του, ΕΛΑΣΥΝ.

Συζήτηση για την οικονομία, για τα ελληνοτουρκικά, για τους… ομοφυλόφιλους, για τους Μασόνους που ξεπουλάνε την Ελλάδα και για όλα όσα αποτέλεσαν βασικές θέσεις της Χρυσής Αυγής παλιότερα και της ακροδεξιάς γενικότερα. Και επιθέσεις βεβαίως στο αντιφασιστικό κίνημα το οποίο είναι «όργανο της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που επιτίθεται στους πατριώτες».

Είναι απορίας άξιο πώς αυτές οι αναρτήσεις του Στίγκα και οι ξεκάθαρες ακροδεξιές του τοποθετήσεις, με άμεση σύνδεση με Χρυσαυγίτες, δεν ερευνήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές προτού το κόμμα Σπαρτιάτες, με στελέχη και από το κόμμα Κασιδιάρη, πάρει το πράσινο φως για να κατέβει στις εκλογές.

Εφτασε στο σημείο να προσβάλει και τη χαροκαμένη μάνα του Παύλου Φύσσα ο οποίος δολοφονήθηκε από τα χέρια χρυσαυγιτών.

Γράφει ο Στίγκας τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Αυτη την ατραξιόν των δικαστηρίων και όχι μόνο τη μάνα του … Δημοκράτη Φύσσα θα τη μαζέψει κανένας? Η μήπως θα κατέβει για βουλευτής και πρέπει να φαίνεται λέω εγώ».

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο για μια μάνα που το μόνο που ζητά είναι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του παιδιού της, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να ειρωνευτεί ακόμη και τον ίδιο τον Παύλο Φύσσα και τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του. Εκδηλώσεις που προφανώς ενοχλούν τον Στίγκα και τους ομοϊδεάτες του καθώς θυμίζουν τα εγκλήματα των φίλων του Χρυσαυγιτών.

Γράφει στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 με εμφανώς ειρωνική διάθεση: «Εννιά χρόνια από την απώλεια του εθνικού μας τροβαδούρου πού πολέμησε τον… φασισμό όσο κανένας αλλος.
Θα τραγουδήσουν στην μνήμη του και μερικοί ατάλαντοι όπως αυτός».

Τις ακροδεξιές θέσεις του είχε από νωρίς φροντίσει να τις αναδείξει στον προσωπικό του λογαριασμό. Αμφισβητώντας προφανώς ακόμη και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Γράφει το 2018: «Ανατριχίλα.
Αλλος ενας σύντροφος ΄΄αγωνιστής της Δημοκρατίας΄΄
πέθανε εχθές ο Κυριάκος Σταμέλος.
Και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εσπευσε να κάνει δημοσία δαπάνη την κηδεία του εξυμνώντας την «αντιστασιακή του στάση και δράση με το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, για τους στοχασμούς του και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Δημοκρατία, στην Πατρίδα μας εν γένει».Ελεος!!!

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Στίγκας μας κάνει επίδειξη των ομοφοβικών του θέσεων γράφοντας στο facebook: «Η τροχονόμος..Βαρβάρα έρχεται.
Συντομα οι γκέι,οι τρανς και όλες οι ..ξυρισμένες ανθούλες θα μπορούν να μπαίνουν στα σώματα ασφαλείας για να μας προστατεύουν αποτελεσματικά.
Αυτή είναι πρόοδος. Αντε καλέ …τι λες τώρα»

Ομοφοβικός… μάτσο άνδρας και ξεκάθαρα φιλορώσος ο Στίγκας και σε ανάρτησή κατά του Β. Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας: «Ζελένσκι ο πρόεδρος της .. καρδιάς μας.
Πάντα σοβαρός σε γκέι παρέλαση μαζί τις φίλες του το 1999 στην Νέα Υόρκη.
Από τοτε φίλος με τους Αμερικανούς… δημοκράτες.
Η παγκοσμιοποίηση στα καλύτερα της».

Βεβαίως, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανεβάσει φωτογραφία που βρήκε κάπου στο διαδίκτυο και η οποία είναι προϊόν φωτομοντάζ καθώς δεν πρόκειται για τον Ζελένσκι. Ομως, ο Στίγκας έκανε τη… δουλειά του. Απευθύνθηκε εκεί που έπρεπε χωρίς στη συνέχεια να κατεβάσει την ανάρτησή του.

Ο ασταμάτητος Σπαρτιάτης, ο «καθαρός» αυτός, μοναδικός Ελληνας δεν έχει πρόβλημα να υβρίζει με τον χειρότερο τρόπο τον Κ. Μητσοτάκη. Οπως για παράδειγμα σε ανάρτησή του, που εμπλέκει και τον Βρετανό πρωθυπουργό: «Οι δύο αλλοδαποί πρωθυπουργοί», λέει για τον Κ. Μητσοτάκη και τον Ρ. Σούνακ, σε μια επίδειξη εξυπνακισμού αλλά και ξεκάθαρης ρατσιστικής τάσης.

Δεν σταματά φυσικά να βρίζει στις αναρτήσεις του τον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας π.χ. «Κούλη ντροπή της Ελλάδας, Κωνσταντινούπολη ρεεεεεεε ζαβό όχι Ισταμπούλ αστοιχείωτε». Ο κλασικός λαϊκίστικος λόγος που εξέθρεψε πολλούς ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη.

Οχι ότι θα γλίτωνε ο Αλέξης Τσίπρας βεβαίως που χαρακτηρίζεται συχνά από τον Στίγκα «προδότης».

Εγραφε το 2018 για Τσίπρα και Καμμένο:

Ζητάει βεβαίως και… Γουδή για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Θέλετε να δείτε ύφος και ήθος προς μία γυναίκα – βουλευτίνα επειδή είναι ΚΚΕ; Ο λόγος για τη Λιάνα Κανέλλη που δέχθηκε τις ύβρεις του… φίλου του Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε την ανάρτηση της ντροπής

Ο μεγάλος υπερπατριώτης και Ελληνάρας με τα όλα του, δεν έχει πρόβλημα να χαρακτηρίσει Μογγόλους τους Τούρκους που όμως «δεν υπολογίζουν την… αθάνατη ελληνική ψυχή και το ελληνικό DNA», σε μια έξαρση εθνικισμού και πατριδοκαπηλίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ίδιος Ελληνάρας που θα πάρει πίσω την Πόλη και τα Μικρά Ασία και την Κύπρο επιτίθεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο γράφοντας: «Δοξαστε τον.
Ο οικουμενικός Πατριάρχης είπε:
» Το Αιγαίο να ενώνει τους δύο γείτονες και συμμάχους»
Άκου Παππά,
Το Αιγαίο δεν ενώνει κανένα γείτονα και ιδίως κανένα σύμμαχο.
Το Αιγαίο ενώνει την Ελλάδα με τις λαμπρές κοιτίδες του Ελληνικού πολιτισμού
την πονεμένη μικρασιατική γη ,το Αυτοκρατορικό Βυζάντιο με την Κωνσταντινούπολη
τον Εύξεινο πόντο,και την μαρτυρική Μεγαλόνησο την Κύπρο».

Επίθεση εξαπολύει με υβριστικούς, σεξιστικούς, άθλιους χαρακτηρισμούς και στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο γράφοντας: «Σιγά γέροντα θα σκίσεις κανένα καλσόν.
Πήγαινε πρώτα να λιβανισεις τους φίλους σου στην Ν.Δ και στο ΣΥΡΙΖΑ,μετά πήγαινε να βοηθήσεις πονοψυχε τους … επενδυτές που λυμαίνονται τον ιερό τόπο μας και ζουν εις βάρος των Ελλήνων,και μετά εάν ξυπνήσεις από τον λήθαργο κάνε κάτι για αυτη τη χώρα.
Εάν ζούσε ο Γίγαντας του Ελληνισμού. Χριστόδουλος θα σου φώναζε : ΑΝΑΞΙΟΣ»

Ούτε ο Νίκος Δένδιας θα μπορούσε να ξεφύγει από τις ύβρεις του «Λεωνίδα» καθώς τον χαρακτηρίζει «υπάλληλο των Αμερικανών και των Εβραίων που παίρνει λεφτά για να εκτοξεύει αρλούμπες».

Αλλά ούτε και ο Μάκης Βορίδης που χαρακτηρίζεται «φασιστικό δίποδο που απειλεί ότι από την Δευτέρα θα επιβάλλονται πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών». Γιατί προφανώς αν δεν είσαι αντιεμβολιαστής δεν «πουλάς» στο ακροδεξιό κοινό σου, όπως θέλει να κάνει ο Στίγκας.

Σε όλη την περίοδο της πανδημίας ο Στίγκας με αναρτήσεις του, πάντα στο ίδιο μήκος κύματος Κασιδιάρη, εκφράζεται κατά του εμβολιασμού, της μάσκας και των lockdown χαρακτηρίζοντας… ναζιστική την κυβέρνηση και ψαρεύοντας στα θολά νερά των ψεκασμένων με τις αντιεπιστημονικές θέσεις τους.

Από την άλλη ο επικεφαλής των Σπαρτιατών δεν έχει πρόβλημα να δικαιολογήσει το θάνατο ενός Ρομά από πυροβολισμούς αστυνομικών.. γιατί έκαναν τη δουλειά τους, όπως λέει: «Εν το μεταξύ στο Ελλαδισταν του Κούλη… Αφού ο σεσημασμενος γύφτος η ρωμά καταδιωκόμενος έπεσε με το αυτοκίνητο του επάνω στους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, εκείνοι τράβηξαν τα όπλα τους και απλά τον καθάρισαν.
Μετά η …ανεξάρτητη δικαιοσύνη έδωσε εντολή να συλληφθούν, πρώτον διότι έκαναν την δουλειά τους και δεύτερον τα έβαλαν με κοινωνική!!! ομάδα που έχει ασυλία».

Το 2019 ο ίδιος με έναν ακόμη σύντροφό του είχε πάει στον Βοτανικό, στο σημείο που γινόταν το τζαμί για την προσευχή των μουσουλμάνων και έβαλε πανό για να… ξυπνήσει τους Ελληνες ώστε να μην κατασκευαστεί το… αίσχος όπως λέει. Και περιχαρής επισημαίνει ότι έχει καρφώσει στην πόρτα και μια… γουρονοκεφαλή, θέλοντας προφανώς να προσβάλλει τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα.

Στο παρελθόν ο Στίγκας έχει φωτογραφηθεί με «εμβληματικά» πρόσωπα της ακροδεξιάς, όπως ο Κ. Πλεύρης και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Συναδινός.

Ο Στίγκας με τον Κ. Πλεύρη και τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελ. Συναδινό

Παράλληλα, στο προφίλ του στο facebook ο ίδιος έχει ποστάρει, φωτογραφία του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Μπούκουρα, τον οποίο έχει καλέσει στην εκπομπή του

Χαρούμενος και δίπλα στον σκληρό άλλοτε χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Μίχο, ο οποίος μίλησε επίσης στην εκπομπή του.

Ακόμη και στον Αντώνη Ρέμο επιτέθηκε ο Στίγκας χαρακτηρίζοντάς τον τουρκολάγλο επειδή ο γνωστός τραγουδιστής είπε ότι κατάγεται από ένα χωριό όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Οσο για την Ελενα Παπαρίζου; Ο,τι δεν αρέσει στον Σπαρτιάτη το βρίζει:

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε την τιμητική του και παλαιότερα επειδή «τόλμησε» να εμφανιστεί χωρίς σταυρό μπροστά σε προσφυγόπουλα. Και ο ελληνόψυχος, χριστέμπορας Στίγκας είπε να τον… ξυρίσει.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024