Το σήκωσε στο Queen’s κι επέστρεψε στο Νο.1 ο Αλκαράθ
Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε στον τελικό του Queen’s τον Άλεξ Ντε Μινόρ, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο χορτάρι και επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
Τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι εξασφάλισε ο Κάρλος Αλκαράθ και ταυτόχρονα την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα (26/06), αφήνοντας πίσω του τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Ισπανός επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Αυστραλού, Αλεξ Ντε Μινόρ και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου στο «Queen’s Club» του Λονδίνου, σε μία γερή πρόβα ενόψει της έναρξης του Wimbledon.
Ο σημερινός ήταν ο 5ος εφετινός τίτλος για τον Αλκαράθ, ισοφαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ξεκινώντας στο τουρνουά, είχε ρεκόρ 4-2 στο χορτάρι και χρειάστηκε το τάι μπρέικ στο decider σετ του εναρκτήριου αγώνα του απέναντι στον Άρθουρ Ρίντερκνεχ.
Από κει και πέρα ο 20χρονος έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χάσει σετ την υπόλοιπη εβδομάδα.
Έκανε, μάλιστα το 2 στα 2 απέναντι στον Ντε Μινόρ μετά την επικράτησή του στη Βαρκελώνη το περασμένο έτος, όπου ο Αλκαράθ χρειάστηκε 3 ώρες και 40 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Αυστραλού. Σήμερα του αρκούσε μία ώρα και 39 λεπτά για να πάρει τη νίκη στον τελικό.
A familiar sight 😉@carlosalcaraz @QueensTennis pic.twitter.com/wbjJWxzCAY
— Tennis TV (@TennisTV) June 25, 2023
- Καταδίκη Αυστραλής συγγραφέα για ερωτικό μυθιστόρημα που κρίθηκε ως υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
- Γιώργος Γεωργακάκης: Πέθανε ξαφνικά ο πρώην πρωταθλητής ακοντισμού – Θλίψη στο Ηράκλειο
- Δύο χρόνια Μεντιλίμπαρ: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της αθλητικής ζωής μου» (vid)
- Γάζα: Τουλάχιστον 2.842 Παλαιστίνιοι εξαϋλώθηκαν εξαιτίας θερμοβαρικών όπλων που χρησιμοποίησε το Ισραήλ
- Ερντογάν: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος εισαγγελέας που διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου

