Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Για αυτό θα πιάσει ο Μιλουτίνοφ – Η διαφορά με τον Φαλ»

Σφαιρόπουλος: «Για αυτό θα πιάσει ο Μιλουτίνοφ – Η διαφορά με τον Φαλ»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη μεταγραφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, για τη φετινή Euroleague, αλλά και για τον Παναθηναϊκό του Εργκίν Αταμάν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος  αναφέρθηκε στο καμπ που διοργανώνει στη Σκιάθο, στην επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό, στο έργο του Εργκίν Αταμάν, αλλά και στο μέλλον του.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι ο Σέρβος σέντερ που απέκτησε ο Ολυμπιακός και συνεργάστηκε μαζί του στους ερυθρόλευκους πριν μερικά χρόνια, δεν γίνεται να μην πιάσει στο λιμάνι, ενώ εξήγησε ποια είναι η διαφορά στο παιχνίδι του συγκριτικά με τον Μουσταφά Φαλ.

Ακόμα, μίλησε για το δύσκολο έργο που θα αναλάβει ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο καλεντάρι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους παίκτες όλων των ομάδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για το πρώτο Sfairopoulos Basketball Camp: «Ετοιμαζόμαστε για να ξεκινήσει μια ωραία εβδομάδα, με τον Δήμο Σκιάθου να είναι συνδιοργανωτής. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά του τόπου παραστάσεις από μπάσκετ και θα είναι μια κοινωνική προσφορά μέσω του αθλήματος. Το παρών θα δώσουν παίκτες και προπονητές του αθλήματος, όπως ο Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Τολιόπουλος, Ηλίας Καντζούρης και πολλοί άλλοι. Θα μπορούν να γνωριστούν με τα παιδιά να δώσουν το δικό τους στίγμα. Θα βοηθήσουμε τα παιδιά να δουλέψουν την τεχνική τους στο σουτ και στόχος είναι να δημιουργήσουμε παίκτες με δεξιότητες και να βελτιώνονται συνεχώς»

Για το σεμινάριο της Ευρωλίγκας στην Αττάλεια όπου θα συμμετάσχει: «Από τον πρόεδρο, Ντέγιαν Μποντίρογκα μέχρι κάθε μέλος, στόχος μας είναι η αγαθή συνεργασία για το καλό του μπάσκετ. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα και από τότε που ανέλαβε ο Μποντίρογκα η συνεργασίας μας είναι πολύ καλή. Επίσης, οι προπονητές βοηθάνε πολύ στα σεμινάρια σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και η γνώμη μας μετράει πολύ»

Για το καλεντάρι και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί: «Πρέπει να βρούμε ένα ενιαίο καλεντάρι, να χωρά όλες τις διοργανώσεις, να βοηθήσουμε τους παίκτες να ξεκουράζονται σωματικά και πνευματικά. Είναι αναγκαίο να αποφεύγουν τους τραυματισμούς, αφού, η κούραση χαλάει το επίπεδο. Το ενιαίο καλεντάρι θα προβλέπει χρόνο αποκατάστασης στους παίκτες για να φρεσκαριστούν και να ξεκουραστούν»

Για τη φετινή Ευρωλίγκα και τις εκπλήξεις/απογοητεύσεις: «Ο ανταγωνισμός της διοργάνωσης ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών, αλλά το επίπεδο του μπάσκετ δεν ήταν τόσο καλό. Σημαντική έκπληξη δεν είχαμε, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη σταθερότητά του όλη τη χρονιά, δεν είχε μεγάλη κοιλία και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο στην πλειοψηφία των αγώνων. Απ’ την άλλη, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Αρμάνι και η Μπάγερν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα αλλά θα δουλέψουν το καλοκαίρι για να αντιστρέψουν την κατάσταση»

Για τον Μιλουτίνοφ που εμπιστεύτηκε και τον έφερε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία: «Έδειχνε από μικρός που θα φτάσει, το είχαμε δει και εμείς οι ειδικοί αυτό και από μικρή ηλικία ο Μιλουτίνοφ μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Η πορεία του τα αποδεικνύει όλα, με όσα πρόσφερε στον Ολυμπιακό, την προαγωγή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τώρα, με την επιστροφή στους «ερυθρόλευκους»

Για το αν «κολλάει» με τον Μουστάφα Φαλ: «Ο Μιλουτίνοφ έχει γαλουχηθεί εδώ, δεν μπορείς να τον αφήσεις να φύγει, ξέρει σε ποιο μέρος και περιβάλλον θα πάει, το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και ότι διεκδικεί κάθε τρόπαιο. Έχει το mentality της ομάδας του. Στο αγωνιστικό, είναι καλύτερος στο high post από τον Φαλ και μπορεί να παίξει περισσότερο στην περιφέρεια, να σπάει τη μπάλα στην άλλη πλευρά και γενικά, δένει με την τακτική του Γιώργου Μπαρτζώκα»

Για το δύσκολο έργο του Εργκίν Αταμάν: «Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα από την αρχή, ωστόσο, αν έχεις τη θέληση και το μπάτζετ μπορείς να το κάνεις. Όπως ολα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός θα πάρει παίκτες-πρωταγωνιστές, δεν θα θέλουν χρόνο συμμετοχής. Η ποιότητα τους δείχνει ότι θα μπούνε αμέσως για να πάρουν αποτελέσματα. Ο Αταμάν επιλέχθηκε για να συνεχίσει την πορεία του στην Εφές και να επαναφέρει τον Παναθηναϊκός στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας»

Για τη σχέση του με τον Μάικ Μαλόουν: «Έχει επίγνωση και τα κατάλληλα εργαλεία με παίκτες-πρωταγωιστές εκτός του Γιόκιτς. Είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο που χτίζεται από το 2015 και δικαιώθηκε. Ο Μαλόουν μου είχε κάνει πρόταση το 2015 για να μπω στο τιμ του, όμως, είχαμε πάρει με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα και είχαμε φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας και έγινε η επέκταση του συμβολαίου με τους «ερυθρόλευκους». Να πας στο ΝΒΑ είναι ένας διαφορετικός κόσμος και μια άλλη κουβέντα»

Για το μέλλον του: «Υπήρχε ένα ενδιαφέρον από την Εφές, προτίμησε έναν τοπικό προπονητή (Ερντέμ Τζαν), απολύτως σεβαστό. Δεν έγιναν πολλές αλλαγές στην Ευρωλίγκα, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει»

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024