
Ερντογάν για το φράγμα στη Χερσώνα: Πρότεινε σε Πούτιν και Ζελένσκι τη σύσταση «διεθνούς επιτροπής έρευνας»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στους προέδρους της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τη σύσταση «διεθνούς επιτροπής έρευνας» μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα.
Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, «ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι μπορεί να συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή ειδικών προερχόμενων από τις εμπόλεμες πλευρές, τα Ηνωμένα Έθνη και την διεθνή κοινότητα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Η επιτροπή αυτή θα είχε ως αποστολή την διεξαγωγή «εις βάθος έρευνας» για την καταστροφή του φράγματος, διευκρινίζει η Αγκυρα.
«Να αρθεί οποιαδήποτε υπόνοια»
Ο Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στην συνέχεια με τον Πούτιν, θέλει αυτή η έρευνα να επιτρέψει «να αρθεί οποιαδήποτε υπόνοια», αναφέρεται σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκοτώθηκε γυναίκα μετά από επίθεση από αγελάδες στην Αυστρία
- Γραφήματα, χάρτες και απειλές προς το Ιράν – Ο Τραμπ έτοιμος να «πατήσει πυρηνικό κουμπί» μέσω Truth Social
- Στενά του Ορμούζ: Γιατί τα φορτηγά είναι «λύση ανάγκης» για τις ναυτιλιακές
- Λιθουανία: Συνετρίβη drone στην πόλη Ουτένα – «Πιθανόν ουκρανικό» λένε οι αρχές
- Κύπρος: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Λεμεσό – «Οι θυσίες τους δεν θα σβήσουν ποτέ»
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά ισχυρότερες μονάδες πρώτης γραμμής για την αποτροπή πολέμου


