Επίθεση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη: Σοβαρά τραυματίες Παλαιστίνιος και ο μικρός γιος του από πυρά
Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχθεί τον τραυματισμό των δύο Παλαιστινίων.
Παλαιστίνιος και ο μικρός γιος του, ηλικίας τριών ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρά κοντά σε ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες Πέμπτη.
Και οι δυο, πατέρας και γιος, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας MDA (σ.σ. «Κόκκινο αστέρι του Δαυίδ», ανήκει στη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου).
Κάθονταν μέσα σε αυτοκίνητο
Σύμφωνα με πληροφορίες από παλαιστινιακές πηγές, πατέρας και γιος βρίσκονταν καθισμένοι μέσα σε αυτοκίνητο όταν δέχθηκαν πυρά. Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε μόνο ότι ακούστηκαν πυρά κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν κατέστησε σαφές ποιος τραυμάτισε τον Παλαιστίνιο και το παιδί του.
Στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και 490.000 Ισραηλινοί σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι από τον ΟΗΕ δυνάμει του διεθνούς δικαίου.
Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση διανύει περίοδο κλιμάκωσης της βίας. Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 153 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της σύρραξης, με βάση ανακοινώσεις των δύο πλευρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Έλον Μασκ στο προσκήνιο: Πώς ο πλουσιότερος άντρας του πλανήτη έφερε τρόμο, γελοιότητα και χάος στο 2025
- Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]
- Η Τζένιφερ Λόπεζ μοιράζεται την καλύτερη συμβουλή που έλαβε μετά το τρίτο διαζύγιό της
- Στην Άστον Βίλα ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος εξτρέμ Άλισον!
- Κραν Μοντανά: Σε γαλλικά νοσοκομεία τραυματίες της πυρκαγιάς – Γάλλοι οι ιδιοκτήτες του μπαρ
- Χαμός στο Χ από οργισμένους οπαδούς της Λίβερπουλ – «Διώξτε τον Σλοτ τώρα»






