Μισούστιν: Θετική η ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας – Κίνας
«H Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα», είπε ο Μισούστιν
Η ενίσχυση των ρωσοκινεζικών δεσμών θα επηρεάσει θετικά τις οικονομίες και των δύο χωρών, με το διμερές εμπόριο να ενδέχεται να φτάσει φέτος τα 200 δισεκ. δολάρια, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.
Ο Μισούστιν, που βρίσκεται στη Σανγκάη για να παραστεί σε οικονομικό φόρουμ, επεσήμανε εξάλλου ότι η Ρωσία θα εξακολουθήσει να εξάγει υδρογονάνθρακες στην Κίνα «σε μακροπρόθεσμη βάση» και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα.
Στην Σαγκάη ο Μισούστιν
Ο Ρώσος πρωθυπουργός έφτασε χθες Δευτέρα αργά το βράδυ στη Σανγκάη, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα Ιγκόρ Μοργκούλοφ και ο Κινέζος πρεσβευτής στη Μόσχα Ζανγκ Χανούι. Στη Σανγκάη ο Μισούστιν θα παραστεί σε επιχειρηματικό φόρουμ Ρωσίας- Κίνας, ενώ θα έχει συνομιλίες με «εκπροσώπους ρωσικών επιχειρηματικών κύκλων» στην Κίνα.
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κίνα ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Πεκίνο όπου θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Κίνα και Ρωσία έχουν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια την οικονομική τους συνεργασία και τις διπλωματικές τους επαφές. Η στρατηγική τους συνεργασία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο μετά τον τραυματισμό αστυνομικού σε επίθεση με πέτρες
- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ «Η φωνή της ψυχής μας» στο Θέατρο Παλλάς
- H εκδίκηση του πιγκουίνου – Το αυστηρό μαύρο κυριάρχησε στις Χρυσές Σφαίρες 2026. Γιατί;
- Σέρρες: «Αποκλείεται να είναι ένας ο δράστης – «Έφυγε» μαρτυρικά» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 17χρονου
- Ο Μάικλ Κάρικ νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ – Γιατί η αγγλική ομάδα άφησε στα… κρύα του λουτρού τον Σόλσκιερ
- Απολιθώματα στην Καζαμπλάνκα ίσως ανήκουν στον κοινό πρόγονο των Homo sapiens και των Νεάντερταλ



