Χατζηδάκης: Στις 3.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου» έως σήμερα
Αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα θα μπορέσουν να διατεθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης
Συνολικά 3.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί ως σήμερα στις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» για τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έχουν ήδη προεγκριθεί 100 αιτήσεις, ενώ τόνισε ότι εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα θα μπορέσουν να διατεθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για ο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με χαμηλότοκα δάνεια σε νέους για την απόκτηση σπιτιού ξεκίνησαν την Δευτέρα.
Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος
Το πρόγραμμα «τρέχει» μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), στη διεύθυνση dypa.gov.gr, στην οποία νέοι 25-39 ετών μπορούν να πληροφορηθούν και να υποβάλουν αιτήσεις για φθηνά στεγαστικά δάνεια ή ακόμα και άτοκα για πολυτέκνους.
Το ποσό του δανείου φτάνει μέχρι τα 150.000 ευρώ και μπορεί να χρηματοδοτήσει αγορά ακινήτου αξίας έως 200.000 ευρώ.
Η διάρκεια μπορεί να φτάνει τα 30 χρόνια και το επιτόκιο θα επιδοτείται κατά 75%. Δεν απαιτείται εγγυητής για το δάνειο.
Το κατώτατο όριο εισοδήματος ορίζεται στα 10.000 ευρώ, ενώ ανώτερο τίθεται το όριο της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης που ισχύει, δηλαδή για εφέτος 16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για έγγαμους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επιπλέον, για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο είναι 27.000 ευρώ, με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, πέραν του πρώτου.
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ιρανικά drones
- Κίνα: Στρατιωτικές πτήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς




