Κύκλωμα μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη: Η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για τρεις εβδομάδες
Η 16χρονη αδερφή της 14χρονης... εξαφανίστηκε από τη δομή για τρεις εβδομάδες - Τι απαντά η δομή
Σοκάρει η υπόθεση της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων και έπεσε θύμα βιασμών. Ήδη στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τους βιασμούς της 14χρονης. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.
Το κινητό της 14χρονης, καθώς και των κατηγορουμένων, βρίσκονται ήδη στο εγκληματικό εργαστήριο και έχουν δώσει στοιχεία στις Αρχές για τη δράση των δύο προφυλακισμένων.
Η 16χρονη αδερφή της 14χρονης… εξαφανίστηκε από τη δομή για τρεις εβδομάδες
Μιλώντας στο MEGA o Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η 16χρονη αδερφή του κοριτσιού έχει επιστρέψει στη δομή και είναι ασφαλής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μητέρα των κοριτσιών γνώριζε ότι οι ανήλικες έφευγαν από τη δομή, τονίζοντας πως είχε διαμαρτυρηθεί.
«Η μητέρα το γνώριζε και επανειλημμένως και εγγράφως είχε διατυπώσει τα παράπονα και τις καταγγελίες της για της συνθήκες προστασίας που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για τα δύο κορίτσια της που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη δομή. Την ενημέρωνε η δομή και το μάθαινε από τα ίδια τα κορίτσια μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο, χάθηκαν τα ίχνη του μεγάλου κοριτσιού για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί Amber Alert και να γίνει αναζήτηση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής», είπε ο δικηγόρος.
Τι υποστήριξε η δομή
Η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είχε εκφράσει τα παράπονά της στη δομή. Η δομή από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασκήσει βία για να περιορίσει τα παιδιά.
«Δεν τηρείται το πρωτόκολλο. Δεν υπήρχε φύλαξη και οι καταγγελίες αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη δομή ότι ώρα θέλουν φεύγουν κι ότι ώρα θέλουν επιστρέφουν, πράγμα που καθιστά τα παιδιά ανυπεράσπιστα και τα εκθέτει σε κίνδυνο», συμπλήρωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, προτεραιότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος των κοριτσιών είναι να απομακρυνθούν από τη δομή και να μεταφερθούν σε άλλη, η οποία θα παρέχει καλύτερες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας.
- Ποινική έρευνα κατά του διοικητή της Fed – Η κυβέρνηση Τραμπ τον κατηγορεί για «ψευδή κατάθεση» στη Γερουσία
- Ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου – Σε πορτοκαλί συναγερμό η Κρήτη
- Αποκαθίσταται ιστορικό κτίριο στην Ανδραβίδα
- «Ο Τιμοτέ Σαλαμέ πήρε πάνω από 1,5 κιλά για το Marty Supreme!» – Οι καλύτερες ατάκες από τις Χρυσές Σφαίρες 2026
- Νικόλαος Πολίτης: Ο ενωτικός κρίκος του εθνικού μας βίου
- Ο Μπαρτζώκας έκλεισε έξι χρόνια στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό – Τα εντυπωσιακά νούμερα (vids)


