Το χαμό δέκα συναδέλφων τους θρηνούν οι φοιτητές του Αριστοτελίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Οι φοιτητές του ΑΠΘ, της Θεσσαλονίκης θρηνούμε σήμερα 10 συναδέλφους μας, ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες που νοσηλεύονται και βρισκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συμφοιτητών μας που ακόμα αγνοούνται» ανέφεραν.

Παράλληλα, οι φοιτητές φώναξαν σε όλα τα αμφιθέατρα ότι το δυστύχημα των Τεμπων «δεν θα ξεχαστεί!».

«Δεν ήταν ατύχημα»

«Όμως τώρα τα δάκρυα στερεύουν και μεγαλώνει η οργή. Οργή γιατί όλοι μας έχουμε πάρει αυτό το τραινο, γιατί στη θέση τους θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας, γιατί με τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους, έχουμε μοιραστεί τα ίδια έδρανα, τα ίδια όνειρα, τα ίδια άγχη, πολλές όμορφες και δύσκολες στιγμές!» σημειώνουν.

«Οργή γιατί είναι δεκάδες οι μητέρες σαν τις δικιες μας που δεν έλαβαν απάντηση στο μήνυμα «όταν φτάσεις στείλε». Οργή γιατί δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ότι το κέρδος θα είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή!» συμπληρώνουν και υπογραμμίζουν ότι θα βγουν στους δρόμους για να γίνουν η φωνή των νεκρών.