Τύρναβος: Αναβίωσε το έθιμο «μπουρανί» – Τα πιπεράτα σχόλια που αναστάτωσαν τον τηλεοπτικό αέρα
Στον Τύρναβο την Καθαρά Δευτέρα αναβίωσε το τολμηρό παραδοσιακό έθιμο «μπουρανί». Πρόκειται για ένα διονυσιακό έθιμο του…φαλλού, το οποίο μαζί με το καρναβάλι του Τυρνάβου προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το γνωστό έθιμο «Μπουρανί» και οι βωμολοχίες που το συνοδεύουν αναστάτωσαν τους παρουσιαστές της ΕΡΤ. Σε απευθείας σύνδεση με τον Τύρναβο, η ρεπόρτερ της εκπομπής συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γαϊτανάκι Μπουρανί Τυρνάβου, Βασίλη Τσόλα, παίρνοντας τις… ευχές που αρμόζουν στην συγκεκριμένη παραδοσιακή γιορτή.
«Σήμερα για μας είναι η αλλαγή του χρόνου. Σήμερα γεννιόμαστε, λέμε καλή χρονιά. Οπότε, σήμερα ευχόμαστε: καλή Σαρακοστή κι από κ@λο και από μ@@νί για να είμαστε ολοκληρωμένοι» ανέφερε ο κύριος Τσόλας, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου να ξεσπά σε γέλια και να σημειώνει: «Μην τα λέτε έτσι απότομα. Να απομακρυνθούν τα παιδιά, παρακαλώ».
«Χριστίνα, δεν μπορώ να το σταματήσω. Είναι η αρχή αυτή», παρατήρησε με χιούμορ η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
- Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]


