Με τη Βαλένθια να έχει νικήσει το Σάββατο (25/2) έπειτα από 3,5 μήνες και τις Σεβίλλη και Αλμερία να έχουν αγώνες μπροστά τους, το ματς ανάμεσα στη Θέλτα και τη Βαγιαδολίδ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της La Liga είχε τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο, προκειμένου να ξεφύγουν απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Τη σημασία του αγώνα, ωστόσο, την… ένιωσαν πολύ περισσότερο οι παίκτες της Θέλτα, που έφτασαν σε μία εμφατική νίκη με 3-0 επί των «μωβ» στο «Estadio de Balaidos», παίρνοντας τεράστια «ανάσα» και «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο τη Βαγιαδολίδ στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Βίγκο «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς απ’ το πρώτο ημίχρονο, όταν πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρις στα γκολ των Σεφέροβιτς (17′) και Βέιγκα (32′), απλοποιώντας τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Θέλτα έκανε διαχείριση του προβαδίσματός της, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ ξανά με τον Βέιγκα στο 64′ και σημειώνοντας την 7η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Η Βαγιαδολίδ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Αμαλάχ στο 84′ με απευθείας κόκκινη.

Θέλτα: Βιγιάρ, Μάγιο Ουνάι Νούνιεθ, Αϊντού (72’ Σοτέλο), Γκαλάν, Ντε λα Τόρε (72’ Ντομίνγκεθ), Μπελτράν (59’ Όσκαρ Ροντρίγκες), Βέιγα (72’ Τσέρβι), Άσπας, Σεφέροβιτς (55’ Λάρσεν), Πέρεθ

Βαγιαδολίδ: Ασένχο, Ολάθα (69’ Εσκουδέρο), Σάντσεθ, Πέρεθ, Ελ Γιαμίκ, Ιβάν Σάντσεθ (74’ Λεόν), Μόντσου (46’ Χόνγκλα), Κίκε Πέρεθ (46’ Μέσα), Πλάτα (46’ Αμαλά), Πλάνο, Λάριν