Όρμπαν: «Κάποιοι δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι»
Ο Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για την απόφαση περί ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (24.02.2023), ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων προτού η χώρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Μιλώντας στον κρατικό ρ/σ της Ουγγαρίας, ο Βίκτορ Ορμπάν επεσήμανε ότι ζήτησε από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματός του Fidesz να στηρίξουν το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι» με την επέκταση του ΝΑΤΟ και επιθυμούν να διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα.
«Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τελικά θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η χώρα του στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όμως επεσήμανε ότι θα πρέπει να εισακουσθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας, διαφορετικά θα αποτύχει η προσπάθεια επέκτασης της Συμμαχίας.
«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, είναι επίσης σύμμαχοί μας, και κατά συνέπεια πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους», τόνισε ο Βίκτορ Ορμπάν. «Πρέπει να προσέξουμε την Τουρκία καθώς τελικά η όλη διαδικασία θα περιέλθει σε τέλμα. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
Η Άγκυρα κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι υποθάλπει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόσφατα η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκρίνει μόνο την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ουγγαρία αναφέρει ότι έχει καθυστερήσει να εγκρίνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΑΑΔΕ: Πώς έφτασε στα χνάρια των κυκλωμάτων με «αχυράνθρωπους»
- «Μόνο ένας τρελός δεν θα κρατούσε τον Μαγκουάιρ» – Τι λένε στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ για τον dirty Ηarry
- ΚΑΠ: Το ατελείωτο παζάρι – Η χρηματοδότηση και οι ενστάσεις
- Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ ενέκρινε την καταχώρηση εκτάσεων ως «κρατική περιουσία» για πρώτη φορά από το 1967
- Το box office του Αγίου Βαλεντίνου έφερε 40 εκατομμύρια δολάρια για τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη»
- Αταμάν: «Παίξαμε απαίσια κόντρα στον Κολοσσό- Μέσα για Final-8 ο Χέιζ-Ντέιβις, μετά και ο Λεσόρ»!







