Qatargate: Η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες
Η άρση του μέτρου αυτού και η απελευθέρωσή τους θεωρείται συνέπεια της απόφασης των βελγικών εισαγγελικών αρχών
Η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, αναμένεται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε κάτ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία, μετά την σύλληψή τους, στις 9 Δεκεμβρίου.
Η άρση του μέτρου αυτού και η απελευθέρωσή τους θεωρείται συνέπεια της απόφασης των βελγικών εισαγγελικών αρχών να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης της Παντσέρι και της Κολεόνι στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, στις ανακρίσεις του, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Qatargate, έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας.
Δεν αποκλείεται, πάντως, να ανακριθούν από τους Βέλγους δικαστικούς.
Ήδη από χθες, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Εισαγγελία των Βρυξελλών επρόκειτο να αποσύρει το αίτημα έκδοσης των δύο γυναικών από την Ιταλία στο Βέλγιο.
«Η αλλαγή στάσης», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, «συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες», όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa.
Χθες το πρωί, οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί η πελάτισσά τους στο Βέλγιο. Η σχετική ετυμηγορία για την έκδοση της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι αναμένεται στις 31 Ιανουαρίου. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί και επίσημα η αλλαγή στάσης των Βέλγων εισαγγελέων, θα σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία στερείται αντικειμένου.
- Κέρκυρα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας
- Βέροια: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθη ο 20χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης
- UVEX 1/26: Η πρώτη άσκηση πειραματισμού και προώθησης της καινοτομίας του Πολεμικού Ναυτικού
- ΥΠΑΜ Ηνωμένου Βασιλείου: Κρίσιμος ο ρόλος των βάσεων στην Κύπρο για την ασφάλεια της περιοχής
- ΠΑΟΚ: Επιστρέφει σταδιακά ο Γιακουμάκης
- Η Κίνα προειδοποιεί για τον αντίκτυπο του πολέμου στην ενέργεια, τις θαλάσσιες μεταφορές και το εμπόριο

