Συναγερμός στην Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο
Ήχησαν ξανά οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα
Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στην Ουκρανία, καθώς εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι οι εκρήξεις έπληξαν την κεντρική συνοικία Shevchenkivskyi του Κιέβου.
Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να στείλει πυραύλους Patriot – Η Ρωσία «βλέπει» κλιμάκωση
«Έσπευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο Κλίτσκο μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Λεπτομέρειες αργότερα» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Ολέκσιγι Κουλέμπα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας τέθηκαν σε λειτουργία.
Το Reuters μεταδίδει πως οι χάρτες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης επιβεβαιώνουν ότι το Κίεβο και η γύρω περιοχή ήταν σε κατάσταση συναγερμού με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής για περίπου 20 λεπτά πριν από τις εκρήξεις.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian στην Ουκρανία, οι σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί για πρώτη φορά στις 05.57. Ωστόσο η πρώτη έκρηξη -που θα μπορούσε να είναι αντιαεροπορικά πυρά- φέρεται να σημειώθηκε στις 06.08 σύμφωνα με ένα ουκρανικό κανάλι Telegram.
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν



